Darko Tanasković: Biće iznenađenja nakon izveštaja međunarodne komisije o Srebrenici

U 61. izdanju emisije Dijalog govorio je prof. Darko Tanasković, diplomata i profesor u penziji. Emisija je snimljena 6. aprila u našem studiju u Beogradu

Kako će se prebacivanje ambasade tzv. Kosova u Jerusalim odraziti na odnose Prištine sa islamskim svetom? Hoće li Srbija moći da izbegne obavezu o prebacivanju ambasade u Jerusalim koju je preuzela Vašingtonskim sporazumom? Zašto je Čavušoglu otkazao posetu Srbiji i da li to ima veze sa trilateralom Srbija-Kipar-Grčka? Kakve su ambicije, želje i dometi turske politike na Balkanu? Da li je patrijarh Porfirije pokazao da je dostojan trona Svetog Save? Može li novi patrijarh izmeniti odnose SPC sa Vatikanom? Kako danas izgleda politička i društvena situacija u Crnoj Gori i kakva bi trebalo da bude uloga SPC u toj državi? Hoće li Srpska pravoslavna crkva naći snage da prođe kroz iskušenja nakon gubitka velikog broja visokih jerarha u kratkom vremenskom periodu? Koliko je u simboličkom i identitetskom smislu važan završetak Hrama Svetog Save koji je plod vekovnog kolektivnog pregnuća srpskog naroda?

O ovim i sličnim pitanjima u 61. izdanju emisije Dijalog razgovarali smo sa prof. Darkom Tanaskovićem, diplomatom i profesorom u penziji. Emisija je snimljena 6. aprila u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Pratite nas na YouTube-u