Rusija ograničila vazdušni saobraćaj sa Turskom nakon susreta Erdogana i Zelenskog

„Doneli smo odluku da ograničimo redovne i čarter letove sa ruskih međunarodnih aerodroma na aerodrome Turske i u obratnom smeru od 15. aprila do 1. juna ove godine“, izjavila je Golikova

Rusija ograničava redovne i čarter letove za Tursku od 15. aprila do 1. juna, saopštila je potpredsednica vlade Tatjana Golikova.

„Doneli smo odluku da ograničimo redovne i čarter letove sa ruskih međunarodnih aerodroma na aerodrome Turske i u obratnom smeru od 15. aprila do 1. juna ove godine“, izjavila je Golikova na konferenciji za štampu.

Izuzeci su: dve linije nedeljno Moskva – Istanbul, Istanbul – Moskva, evakuacija ruskih državljana koji se nalaze na odmoru u Turskoj i linije koje su potrebne za izgradnju nuklearne centrale.

Pored Turske, Rusija za isti period ograničava letove i za Tanzaniju.

Prema nekim informacijama, u Turskoj trenutno odmara oko 30.000 ruskih turista. Za sada nije planirana njihova evakuacija.

Već nekoliko nedelja beleži se rast broja zaraženih COVID-19 u Turskoj. Ako se u martu taj broj na dnevnom nivou kretao oko 6-8.000 ljudi, početkom aprila on je dostigao 56.000 zaraženih. Kako je saopštila Ana Popova, šefica ruske službe za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“, najveći broj zaraženih virusom korona u Rusiju dolazi baš iz Turske.

 

Naslovna fotografija: Sergei Fadeichev/TASS

 

Izvor Sputnjik, 12. april 2021.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u