Branko Pavlović: Zapad nam sprema ekološku dužničku omču

U 62. izdanju emisije Dijalog govorio je Branko Pavlović, pravnik, ekonomista i bivši direktor Agencije za privatizaciju. Emisija je snimljena 14. aprila u našem studiju u Beogradu

Zašto Zapad namerava da ekološku održivost zemlje uvrsti u njen kreditni rejting i da li smo za to sami krivi? Zašto Srbija nije ranije rešavala problem zagađenja životne sredine? Da li kineski investitori zagađuju Srbiju i zbog čega smo prodali rezerve litijuma Rio Tintu? Šta je uticalo na to da Srbija ima najmanji pad BDP-a u Evropi u 2020. godini? Kakva je struktura našeg spoljnog duga u odnosu na druge zemlje? Zašto Srbija gomila zlatne rezerve i da li je to pametno postupanje? Jesu li evropske zemlje prezadužene? Šta su prednosti kineskog ekonomskog modela i šta Srbija može da nauči od Kine? Šta su prednosti a šta mane ruskog ekonomskog modela? Hoće li presušiti svemoćna štamparija dolara u FED-u i kakva je struktura američke ekonomije? Kojih sedam pitanja su lakmus test za opozicione lidere u Srbiji?

O ovim i drugim zanimljivim temama u 62. izdanju emisije Dijalog govorio je Branko Pavlović, pravnik, ekonomista i bivši direktor Agencije za privatizaciju. Emisija je snimljena 14. aprila u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Pratite nas na YouTube-u