Milo oštro odgovorio Vučiću: Velikosrpski nacionalizam i udbaške podmetačine

Milo Đukanović je izjave Aleksandra Vučića o dešavanjima u Crnoj Gori prokomentarisao rečima da se radi o „samosažaljivom prenemaganju srpskog predsednika“

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da nova vlast tezom o sprženoj zemlji pokušava da se zaštiti od pitanja šta oni rade na planu unapređenja ekonomskog razvoja Crne Gore.

– Kod nove vlasti imamo manjak vizije i manjak kapaciteta da se ta vizija implementira. Ona je za pet meseci mogla bar pripremiti budžet za 2021. godinu. Plašim se da je reč o projekciji kakva će biti Crna Gora – kazao je Đukanović, navodeći da ga potezi nove vlasti povlače na ideju da će Crna Gora biti „spržena zemlja“.

– Možda je zaista reč o projekciji. Možda zaista žele da sprže Crnu Goru – poručio je Đukanović.

Milo Đukanović izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavanjima u Crnoj Gori prokomentarisao je rečima da se radi o „samosažaljivom prenemaganju srpskog predsednika“.

– Tragikomično je kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma da adresira Crnoj Gori. Pokušajmo da se setimo jedne štete i žrtve koje je crnogorski nacionalizam proizveo. Jasno je koliko je proizveo velikosrpski nacionalizam. Srbiju poistovećuje sa velikosrpskim nacionalizmom – kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja u Privrednoj komori Crne Gore, ocenjujući „da imamo direktnu izjavu predsednika Srbije koji se stavio u ulogu promotera velikosrpske politike.“

– Ponovio je udbaške podmetačine o mojoj ulozi u toj priči. Diskredituju Mila lažima – beznadežno, jalovo. Komitski pokret povezuju sa mnom. Šta možete da očekujete od ministara u Srbiji? Očekujete od njih za koje nije problem porodica Zvicer, koji ne priznaju genocid u Srebrenici. Neke teze zvuče bedno da je i ovo moje pažnje previše – rekao je Đukanović.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Predsjednik Crne Gore

 

Izvor Večernje novosti, 21. april 2021.

 

BONUS VIDEO: 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u