Igor Ivanović: Nije slučajnost što su i Milošević i Đinđić izgubili glavu zbog Kosova

U 64. izdanju emisije Dijalog govorio je publicista i književnik Igor Ivanović. Emisija je snimljena 28. aprila u našem studiju u Beogradu

Da li je u titoističkoj epohi bilo nepoželjno obeležavati verske praznike? Da li gotovo istovremene izjave predsednika Srbije i Hrvatske o Jasenovcu najavljuju promenu državnih politika prema tom pitanju? Koliko su tačne teze o saradnji Ravnogorskog pokreta sa ustašama tokom Drugog svetskog rata? Da li postoje dvostruki aršini u javnosti kada se radi o slučajevima Miroslava Aleksića i Branislava Lečića, i zbog čega? Kakva je istorijska uloga Slobodana Miloševića i zašto se ona aktuelizuje serijom „Porodica”? Koliki je istorijski značaj Osme sednice? Da li je Zoran Đinđić uoči smrti promenio politički stav prema Zapadu i srpskim nacionalnim interesima? Zašto je u Srbiji praktično prećutana knjiga „Treći metak” autora Nikole Vrzića i Milana Veruovića u kojoj se iznosi drugačija verzija o ubistvu Zorana Đinđića od one zvanične? Šta su sličnosti a šta razlike u politikama četiri postpetooktobarska vladara: Đinđića, Koštunice, Tadića i Vučića? Zašto je važno da odgovaraju politički Šta nam o našem društvu govori činjenica da likovi poput Čedomira Jovanovića i Vuka Draškovića i danas uživaju materijalne i društvene povlastice iako su izneverili sve ideale za koje su se zalagali? Kakva je ideološka politika aktuelne vlasti u odnosu na Drugi svetski rat?

O ovim i drugim temama u 64. izdanju emisije Dijalog govorio je publicista i književnik Igor Ivanović. Emisija je snimljena 28. aprila u našem studiju u Beogradu.

??? Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Pratite nas na YouTube-u