Krivokapić položio venac stradalima od NATO agresije

Krivokapić je podsetio da je u avgustu prošle godine najavio da će prvom prilikom posetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima

Delegacija crnogorske vlade predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem položila je danas venac u Murini na spomenik žrtvama NATO agresije na tadašnju SRJ. U delegaciji su bili ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Krivokapić je podsetio da je u avgustu prošle godine najavio da će prvom prilikom posetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima, navodi se u saopštenju iz kabineta premijera dostavljenom Tanjugu.

„Danas to obećanje ispunjavam i polažem venac kako bih pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da sećanjem na ovakve događaje iskazujemo veru da se takvo stradanje više nikad neće ponoviti”, istakao je Krivokapić.

On je rekao i da je prethodna vlast DPS-a Mila Đukanovića „zaobilazila Murino, ali da će nova vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti”.

„Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje dece, obeležavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvek živeti u našim sećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza celom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad”, kazao je premijer.

Krivokapić je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dve decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrevanja.

„Ovakvi događaji ostali su bolan deo prošlosti, a naša zemlja krenula je putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike. Ipak, ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvek ćemo pamtiti. Nek im je večna slava”, rekao je premijer.

Deo podgoričkih medija, međutim, piše da su stanovnici Murina rekli da jedino priznaju ministarku Bratić i ministra Vladimira Leposavića, čiju smenu traži. Pozivajući se na izjave prisutnih građana, portal Borba piše da Krivokapić u Murinu nije naišao na dobar prijem, prenosi Tanjug.

Oni kažu da niko od okupljenih građana nije želeo da sa premijerom priđe spomeniku. Takođe, tvrde da su okupljeni građani zamerili Krivokapiću zašto je danas došao, kad je vladika Joanikije za ponedeljak zakazao obeležavanje zločina NATO pakta u Murini.

 

Izvor Politika, 30. april 2021.

 

Vučić naložio hitnu isporuku vakcina Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je hitnu isporuku 10.000 doza vakcina Astra Zeneka Crnoj Gori, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

U dogovoru sa nadležnim institucijama predsednik Srbije je naložio da se što pre pomogne susednoj državi imajući u vidu da je u toj zemlji teška situacija izazvana koronavirusom i nedovoljnim brojem vakcina.

 

Izvor Politika, 30. april 2021.

 

Krivokapić se zahvalio Vučiću i bratskom narodu Srbije

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i narodu Srbije koji je pomogao Crnu Goru sa 10.000 Astra Zeneka vakcina.

„U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime iskazujem veliku zahvalnost predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i bratskom narodu Srbije, koji je i ovog puta nesebično pomogao Crnu Goru sa 10.000 vakcina Astra Zeneka“, napisao je Krivokapić.

 

Autor Ana Burić 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Vlada Crne Gore

 

Izvor Vijesti, 30. april. 2021. 

 

BONUS VIDEO: 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u