Adžić negira skrnavljenje crkve, Krivokapić osuđuje

On je „kategorički demantovao“ sve medijske navode koji su ovih dana plasirani u vezi njegovog „navodnog učešća u beščasnim radnjama ispred crkve Svetog Nikole u Kotoru“

Danilo Adžić, odbornik DPS-a u SO Kotor, reagovao je na navode medija da je, u društvu Miloša Banićevića i Filipa Krivokapića, skrnavio crkvu Svetog Nikole u Kotoru i vrijeđao suprugu kotorskog paroha, Ivanu Krivokapić.

On je „kategorički demantovao“ sve medijske navode koji su ovih dana plasirani u vezi njegovog „navodnog učešća u beščasnim radnjama ispred crkve Svetog Nikole u Kotoru“.

„Odrastao sam u Kotoru i podizan uz sve uzanse i kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nijesam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret.

Jasno mi je da je sve splet okolnosti, a medijski linč koji trpim ovih dana u potpunosti obesmišljava svaki demanti. Neopravdano proživljavam velike neprijatnosti, a optužbe koje mi se stavljaju na teret pogađaju me kao čovjeka, kao sportistu i kao Kotoranina.

Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimjerene radnje kojim se omalovažava jedan vrijedan sakralni objekat mog Kotora.

Ja sam sportista, a sportista ne smije biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uvjeren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao ne može da zamisli da su ovi navodi istina. Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče.

Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedjela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član“, kaže Adžić.

 

Izvor IN4S, 04. maj 2021.

 

Krivokapić osudio skrnavljenje crkve

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić osudio je večeras skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i zatražio od policije i tužilaštva da adekvatno reaguju i sankcionišu počinioce „ovog gnusnog čina“.

– Oštro osuđujem necivilizovano ponašanje pojedinaca koji nastavljaju politiku zasnovanu na podelama, mržnji i antipravoslavnoj histeriji – poručio je Krivokapić na Tviteru.

Najmanje četiri osobe u noći između 2. i 3. maja su, kako su ranije javili podgorički mediji, urinirale su na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu u Kotoru i vređale na nacionalnoj osnovi suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića, nakon što ih je upozorila na nedolično ponašanje.

Iz Uprave policije su podgoričkim Vijestima nezvanično kazali da su uspeli da identifikuju tri osobe, od kojih su uzeli izjavu.

Nisu, kako dodaju Vijesti, ni potvrdili ni demantovali informacije tog lista „da je među izgrednicima bio i odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) i vaterpolista Primorca Danilo Adžić“.

Izvor Vijesti tvrdi da su u društvu vaterpoliste Adžića bili bivši fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Danijel Krivokapić.

 

Naslovna fotografija: Wikimedia/Pudelek (Marcin Szala), CC BY-SA 3.0

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 04. maj 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u