Pobuna u SNS-u protiv N. Stefanovića, zahteva se isključenje iz stranke

Član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, član gradskog odbora u Beogradu V. Mandić i Gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku, zahtevaju smenu Nebojše Stefanovića

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku doneo je jednoglasno odluku da se Izvršnom odboru stranke preporuči da se funkcioner Nebojša Stefanović smeni sa mesta ministra odbrane i isključi iz stranke, rečeno je danas agenciji Beta u tom odboru.

Odluka je doneta na sastanku Gradskog odbora koji je održan sinoć u Čačku i kome je prisustvovao i narodni poslanik SNS-a iz Priboja Krsto Janušević, koji je u stranci resorno zadužen za nadzor i kontrolu rada lokalnih stranačkih odbora u zapadnoj Srbiji.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, na sastanku su iznete primedbe na rad Nebojše Stefanovića u vreme dok je bio ministar policije i kada je posedovao informacije vezane za delatnost kriminalne grupe Veljka Belivuka, koja je ugrožavala i bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanoviću se zamera da ta saznanja nije podelio sa Vučićem, ali ni sa ostalim ljudima zaduženim za Vučićevu bezbednost.

 

Izvor Beta/Danas, 14. maj 2021.

 

Đukanović traži smenu Stefanovića

Član Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović saopštio je juče da se zalaže za smenu kompletnog Gradskog odbora SNS-a Beograd, posebno za smenjivanje njegovog predsednika Nebojše Stefanovića.

„Pošto nisam član Opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član Gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član Predsedništva i Glavnog odbora stranke, i ujedno sam narodni poslanik u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i koji je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog Gradskog odbora SNS Beograd, sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd”, naveo je Đukanović na Fejsbuku, preneo je Tanjug.

 

Izvor Politika, 14. maj 2021.

 

Mandić: Ukloniti nekoliko „trulih jabuka“ iz SNS

Član Gradskog odbora SNS Vladimir Mandić je istakao da u SNS-u ima nekoliko „trulih jabuka“ koje pod hitno treba ukloniti.

„Kao član Gradskog odbora SNS Beograd od 2009. godine, odbornik grada Beograda od 2012. do 2018. godine i ponajviše, kao neko ko voli i poštuje svoju stranku – onu koja me je učinila ponosnijim no ikad što sam Srbin i nikad zadovoljnijim time šta je sve veliko i dobro urađeno za našu Srbiju, ali i našu Republiku Srpsku – mislim, ali i tražim da se pod hitno smeni Gradski odbor SNS Beograd, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, što je i najvažnije“, naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

Radi se o nekoliko „trulih jabuka“ koje pod hitno treba ukloniti, kako bismo još brže napredovali za budućnost naše dece, pojasnio je Vladimir Mandić.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor B92, 14. maj 2021.

 

BONUS VIDEO: 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u