Održana godišnja skupština Pokreta za odbranu KiM

Usvojeni dokument o reintegraciji južne srpske pokrajine daje konkretnu, odbranjivu, patriotsku alternativu aktuelnoj državnoj politici „razgraničenja“

Na godišnjoj skupštini Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, održanoj 15. maja u hotelu „Moskva“, dat je pregled aktivnosti Pokreta od njegovog osnivanja. Strateški dokument Pokreta „Projekat reintegracije Kosova i Metohije u ustavnopravni poredak Republike Srbije“, koji je pripremio Odbor za reintegraciju KiM, usvojen je načelno i biće objavljen čim predlozi za poboljšanja potekli od članova Skupštine budu inkorporirani u konačnu verziju.

Dokument daje konkretnu, odbranjivu, patriotsku alternativu aktuelnoj državnoj politici „razgraničenja“ od KiM i postepenog priznavanja „Kosova“, oličenih u Briselskom i Vašingtonskom sporazumu. U njemu je, u skladu s Ustavom Srbije i Rezolucijom SB UN 1244, koji su oslonac i zadati pravni prostor odbrane KiM, detaljno razrađena dvojna formula „suštinska autonomija Kosova i Metohije – unutar Republike Srbije“.

 

Naslovna fotografija: Pokret za odbranu Kosova i Metohije

 

Izvor Pokret za odbranu KiM, 16. maj 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u