U Rusiji pokrenuta obrazovna platforma Maraton novih znanja

U Rusiji se pokreće obrazovna platforma pod nazivom Maraton novih znanja u kojoj će učestvovati vodeći domaći i međunarodni stručnjaci

Zatvaranje granica izazvano pandemijom koronavirusa nije zaustavilo projekte javnog obrazovanja u Rusiji. Naprotiv, uskoro će biti otvorena obrazovna platforma pod nazivom Maraton novih znanja u kojoj će učestvovati vodeći domaći i međunarodni stručnjaci.

Među govornicima je Stiv Voznijak, američki inženjer koji je sa Stivom Džobsom osnovao kompaniju Epl, Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, Aleksej Fedorov, jedan od kreatora tehnologije kvantnog blokčejna, Tatjana Černigovskaja, poznati biolog i lingvista, Kiril Varlamov, direktor Fonda za razvoj internet inicijativa, i mnogi drugi istaknuti IT stručnjaci iz zemlje i sveta.

Na programu maratona održaće se preko 100 tribina, predavanja, intervjua i radionica. U okviru događaja biće predstavljena aktuelna dostignuća i moderne tehnologije Rusije, kao i već realizovani projekti.

Sva predavanja i javni događaji ovog internet maratona koji će trajati nekoliko dana biće direktno prenošena, sa prevodom na engleski jezik.

Program foruma moguće je pogledati na zvaničnom sajtu projekta, a engleska verzija vebsajta biće lansirana danas (sreda, 19. maj).

 

Izvor Novi Standard

 

Naslovna fotografija: Lenta.ru

 

BONUS VIDEO

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u