Duško Lopandić: Ne smemo zaboraviti da smo pre Nemanjića imali tri dinastije

U 68. epizodi emisije Dijalog govorio je Duško Lopandić, diplomata, književnik i esejista. Emisija je snimljena 24. maja u našem studiju u Beogradu

Srpska diplomatija nekad i danas, koje su sličnosti a koje razlike? Kako danas izgleda neposredno iskustvo sa evropskim diplomatama? Kakva je politička situacija u Evropi i da li je EU u demografskoj, migrantskoj, ekonomskoj i čak egzistencijalnoj krizi? Zašto ima mišljenja da je Stefan Prvovenčani bio najmudriji i najveći vladar iz dinastije Nemanjić? U čemu se ogleda veličina Stefana Nemanje? Kako se desilo da ruski knez decenijama vlada Beogradom? Šta je razlikovalo dinastiju Habzburga od drugih evropskih dinastija? U kakvom je stanju danas francusko društvo u svetlu nemogućnosti države da integriše deo društva? Da li je velika književnost mrtva? Ko će pobediti u večitoj bici između nacije i globalizacije?

O ovim pitanjima u 68. epizodi emisije Dijalog govorio je Duško Lopandić, diplomata, književnik i esejista. Emisija je snimljena 24. maja u našem studiju u Beogradu.

Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Video
Pratite nas na YouTube-u