Mile Bjelajac: Odgovorno tvrdim da je vojska nakon 5. oktobra planski uništavana

U 69. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Mile Bjelajac, direktor Instituta za noviju istoriju Srbije, politikolog i istoričar. Emisija je snimljena 1. juna u našim prostorijama u Beogradu.

Da li je tačno da je vojska Srbije nakon petooktobarskih promena uništavana ciljano i planski, po nalogu stranog faktora? Koji su stvarni a koji prikriveni razlozi za rat iz 1999? Da li je JNA mogla sprečiti raspad SFRJ? Da li je 1990. godine postojao plan o državnom udaru koji su sačinili određeni viši činovnici u vojsci? Kako je na jednom evropskom skupu 2004. godine Srbima poručeno da ih čekaju novi pogromi ukoliko se ne saglase sa priznanjem Kosova? Koje su sličnosti i razlike između Broza i kralja Aleksandra? U kakvom je danas stanju srpska istoriografija i kakva je saradnja istorijskih instituta i katedri sa državom?

O ovim i sličnim pitanjima u 69. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Mile Bjelajac, direktor Instituta za noviju istoriju Srbije, politikolog i istoričar. Emisija je snimljena 1. juna u našim prostorijama u Beogradu.

Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Pratite nas na YouTube-u