The logo of the Nord Stream 2 gas pipeline project is seen on a pipe at the Chelyabinsk pipe rolling plant in Chelyabinsk, Russia, February 26, 2020. Reuters/Maxim Shemetov/File Photo

Počinje testiranje deonice Severnog toka 2

„U Lenjingradskoj oblasti, u okrugu Kingisep, obavljena je inspekcijska provera postrojenja koje će početi da radi u testnom režimu od sledeće nedelje”, rekao je Drozdenko

Postrojenja gasovoda Severni tok 2 u Lenjingradskoj oblasti počeće rad u testnom režimu sledeće nedelje kako bi se pripremila za puštanje gasa Nemačkoj, izjavio je guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko novinarima.

„U Lenjingradskoj oblasti, u okrugu Kingisep, obavljena je inspekcijska provera postrojenja koje će početi da radi u testnom režimu od sledeće nedelje radi pripreme za pokretanje isporuka gasa nemačkoj strani”, rekao je Drozdenko nakon učešća na jednom panelu u okviru programa Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je počeo danas.

Drozdenko je naveo, takođe, da se sastao sa Gerhardom Šrederom i Matijasom Varnigom, koji predstavljaju nemačku stranu u projektu Severni tok 2, prenosi agencija TASS.

„Upravo smo razgovarali o tome da je projekat ušao na domaći teren”, dodao je i podsetio da je Meklenburg-Zapadna Pomeranija oblast u koju će stizati ruski gas.

„Premijerka nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Manuela Švecig, jedna je od retkih koja je sve vreme dosledno branila interese Nemačke i naše interese za nastavak izgradnje Severnog toka 2”, rekao je Drozdenko, prenosi Tanjug.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Maxim Shemetov

 

Izvor Politika, 02. jun 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u