Bajden tri puta u jednoj izjavi pomešao Libiju i Siriju

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je Bajden mislio da kaže „Sirija“ kada je govorio „Libija“

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je tokom govora na Samitu G-7 pomešao Libiju i Siriju, i to čak tri puta.

Bajden je, obraćajući se na konferenciji za novinare, govorio o humanitarnoj pomoći državama koje su razorene građanskim ratom.

Govorio je o tome da bi moglo da se sarađuje sa Rusijom, u pružanju „vitalne pomoći“ Libiji – populaciji s velikim problemima.

Zatim je rekao da je Rusija svojom intervencijom u „Siriji“ zagrizla više nego što može da sažvaće, a zatim je u tu izjavu uključio i „Libiju“.

„Sve dok su oni tamo bez mogućnosti da uvedu neki red u regionu, to ne možete da učinite vrlo dobro bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi“, rekao je Bajden. „Dakle, nadam se da ćemo naći smeštaj kako bismo spasli živote ljudi u, na primer, Libiji“, dodao je Bajden.

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je Bajden mislio da kaže „Sirija“ kada je govorio „Libija“.

To, međutim, nije ostalo nezapaženo, pa su na društvenim mrežama osvanuli brojni negativni komentari.

 

Naslovna fotografija: Brendan Smialowski/AFP/Getty Images

 

Izvor Foks njuz/RTS, 14. jun 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u