Slobodan Stojičević: Rusija pravi epohalni projekat „digitalni štit za 21. vek”

U 71. epizodi emisije Dijalog govorio je Slobodan Stojičević, pravnik, pisac, esejista i prevodilac. Emisija je snimljena 8. juna u našim prostorijama u Beogradu

Kojih pet bojnih polja i sedam sfera sukoba je Pentagon definisao? Šta podrazumeva bihejvioristički rat? Kojih se pet osnovnih svojstava informaciono-psihološke propagande spominje u knjizi „Hibridni rat protiv Srpske pravoslavne crkve”? Koja je glavna razlika između ruske i američke meke moći? Šta podrazumeva projekat „Digitalni štit za 21 vek” u Rusiji i zbog čega je veoma važan? Šta je firma Kribrum, čime se oni bave i da li bi vlada Srbije trebalo da razmišlja o iznajmljivanju usluga neke od takvih kompanija? Koja je pozadina uvođenja sankcija od firmama u Rusiji i Kini koje sarađuju sa službama bezbednosti u tim zemljama? Zbog čega SAD toliko ulažu u izmenu tradicionalnih verskih postulata velikih religija? Da li je Kosovo neka vrsta laboratorije kad je reč o odnosu SAD prema islamskim zemljama?

O ovim i sličnim pitanjima u 71. epizodi emisije Dijalog govorio je Slobodan Stojičević, pravnik, pisac, esejista i prevodilac. Emisija je snimljena 8. juna u našim prostorijama u Beogradu.

Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Pratite nas na YouTube-u