Zaharova: SAD isporukama oružja Prištini narušavaju mir na Balkanu

Prema rečima Zaharove, Vašington želi da u pokrajini „formira neku vojsku, što predstavlja direktno, flagrantno kršenje tačaka Rezolucije 1244 SB UN“

Sjedinjene Američke Države, isporučujući oružje i vojnu tehniku vlastima u Prištini, otvoreno potkopavaju međunarodne napore za osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Zabrinuti smo saopštenjima o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini. Ovim SAD otvoreno potkopavaju međunarodne napore koji su usmereni na osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu“, rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, Vašington želi da u pokrajini „formira neku vojsku, što predstavlja direktno, flagrantno kršenje tačaka Rezolucije 1244 SB UN“.

„Pozivamo sve, koji nisu ravnodušni prema sudbini Balkana i budućnosti ovog osetljivog regiona, da ne dozvole korake koji mogu dovesti do destabilizacije, akumulacije eksplozivnog konfliktnog potencijala“, zaključila je portparolka ruskog MIP-a.

 

Naslovna fotografija: Sergeй Karpuhin/TASS

 

Izvor Sputnjik, 17. jun 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u