Vučić: Podgorica nas molila za vakcine, pa ih dala tzv. Kosovskim bezbednosnim snagama

„Zar te vakcine niste mogli da dajete albanskom narodu na Kosovu? Što morate da ih date KBS, koja je formirana uz kršenje rezolucije UN? To radite tek da biste ponizili Srbiju”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara povodom odnosa sa Crnom Gorom i brojnih optužbi na njegov račun u tamošnjim medijima, kazao da je on „kriv za sve”.

„Gde god se pojavi neka morska neman kažu pustio ju je Vučić kroz Otrantska vrata u Boku. Kriv sam i za to što nemaju nijednu fabriku na severu i sve manje u centralnom delu. Prihvatam sve, jer neko mora da bude kriv, ako će im tako biti lakše”, naglasio je Vučić, piše Sputnjik.

On je pozvao rukovodstvo Crne Gore na ozbiljnu saradnju.

„Nemojte samo da nas terate da vam se izvinjavamo što ste donosili rezoluciju protiv Srbije i govorimo da smo najveća braća na svetu, a radite sve protiv nas”, rekao je on.

S tim u vezi se osvrnuo na donaciju vakcina iz Crne Gore tzv. kosovskim bezbjednosnim snagama (KBS).

„Zar te vakcine niste mogli da dajete albanskom narodu na Kosovu? Što morate da ih date KBS, koja je formirana uz kršenje rezolucije UN? To radite tek da biste ponizili Srbiju. To radi ministarka zdravlja koja je dolazila da moli u Beogradu za vakcine kada vakcine nisu imali”, ukazao je Vučić.

 

Naslovna fotografija: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Izvor IN4S, 24. jun 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u