Nastavlja se naoružavanje Prištine, stižu američki dronovi

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj je zatražio dodatnu podršku za svoj resor u svrhu kupovine američkih vojnih dronova za 4,6 miliona dolara

Ministarstvo odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj zatražio je danas od vlade u Prištini sredstva za kupovinu četiri vojna drona.

Kako je rekao, dronovi će biti kupljeni od SAD za 4,6 miliona dolara (11,9 miliona evra), prenosi Ljajmi.

Mehaj je na sednici vlade na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta za 2021. godinu zatražio dodatnu podršku za svoj resor, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 25. jun 2021. 

 

Vesli Klark dolazi na Kosovo sa specijalnim zadatkom

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj saopštio je da je održao virtuelni sastanak sa američkim generalom Veslijem Klarkom, koji mu je pružio podršku u radu i prihvatio poziv da poseti Kosovo.

„Pozvao sam generala Klarka da poseti ministarstvo odbrane i kosovske bezbednosne snage, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, a poseta će uskoro biti realizovana”, naveo je u objavi na Fejsbuku Mehaj.

Dodao je da je razgovarao sa Klarkom oko sat vremena, što je kako je naveo, velika čast i privilegija.

„Rekao sam mu da je heroj nacije za sve slobodoljubive građane Kosova i da će kao takav ostati zauvek. General Klark mi je ukazao posebnu čast u životu i karijeri, spremnošću da savetuje svojim vojnim i diplomatskim iskustvom, kao vanredni autoritet u svetskim centrima odlučivanja”, naveo je u objavi Mehaj.

Dodao je da je Klark, koji je vodio NATO operacije bombardovanja SRJ 1999. godine, izrazio punu spremnost da svojim savetima podrži realizaciju strateških i operativnih ciljeva ministarstva odbrane i KBS, preneo je portal „Kosovo onlajn”.

 

Naslovna fotografija: Reuters/J. Smith

 

Izvor Sputnjik, 25. jun 2021. 

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u