Milana Babić: Moramo naučiti da branimo srpsko stanovište

U 73. izdanju emisije Dijalog govorila je Milana Babić, filolog, pisac, esejista i književnik. Emisija je snimljena 11. juna u prostorijama Turističke organizacije Trebinja

Zašto je Milana Babić svoju knjigu nazvala „Srpsko pitanje na prelomu epoha“? Kako danas stoji srpsko pitanje na Balkanu, da li smo u boljoj situaciji u odnosu na devedesete godine prošlog veka? Koliko je danas Rusiji važno srpsko pitanje na Balkanu i kakav je u široj perspektivi odnos srpskog i ruskog naroda danas? Zašto Zapad ima dvostruke aršine kad je u pitanju odnos prema Kosovu i prema Republici Srpskoj i kako bi srpsko rukovorstvo u Srbiji i Republici Srpskoj trebalo da se postavi kad je u pitanju ova tema? Koliko je danas važno srpsko pitanje u Crnoj Gori? Da li se za Vuka Karadžića. može reći da je radio u interesu bečkog dvora? Ko je bio Aleksandar Solženjicin i za koga je radio?

O ovim i drugim pitanjima u 73. izdanju emisije Dijalog govorila je Milana Babić, filolog, pisac, esejista i književnik. Emisija je snimljena 11. juna u prostorijama Turističke organizacije Trebinja.

Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Pratite nas na YouTube-u