Nemački poslanik: Srbi ne žele u NATO i zato ne mogu imati svoje žrtve

Pošto Srbija ne želi u NATO Srbi se moraju prikazati kao zločinci i ne smeju imati žrtve, istakao je danas poslanik u nemačkom Bundestagu Aleksander Noj

Noj je, u izjavi Tanjugu, povodom komemoracije u Srebrenici, na kojoj su zvaničnici ponovo govorili o genocidu i poredili tamošnji zločin i sa Holokaustom, kazao da se pokušava prikazati da su srpski vojnici tamo ubili nedužne civile.

„Ne mogu oceniti da li se radi o genocidu, ratnom zločinu ili nečemu drugom. Ali poznato je da nisu svi koji su tamo ubijeni bili civili, već i bošnjački borci koji su ubijeni u sukobima na ratištu, što se prikriva“, objasnio je poslanik nemačke Levice.

Noj ističe da su veliki broj pronađenih tela u stvari borci muslimanske vojske koji su poginuli u borbama.

„Činjenica je da žrtve moraju uvek biti Bošnjaci, Hrvati, Albanci, iako ima mnogo ubijenih srpskih civila na Kosovu, u BiH i Hrvatskoj. Srbi se prikazuju isključivo kao zločinci i ne smeju da budu žrtve“, primetio je Noj.

Nemački poslanik kaže da se na Zapadu ne priča o srpskim žrtvama, jer Srbi moraju biti „loši“. On je podsetio da je 1992. oko Srebrenice ubijeno 1.000 srpskih civila od strane muslimanske vojske, što je i dovelo do zločina u Srebrenici.

„Jednostrano prikazivanje Srba ima za cilj da se Srbi dovedu u defanzivno stanje, a to sve je tako jer Srbija neće u NATO, pa ih je potrebno ocrniti“, smatra Noj.

Kaže da se dvostruki standardi primenjuju stalno, a tako i kada su Hrvati pod Franjom Tuđmanom proterali krajiške Srbe.

„Zapad je tada zatvorio oči pred proterivanjem više od 100.000 ljudi i mnoštvom žrtava, a ujedno i pomagao obukom hrvatskih snaga. Na drugoj strani kada su na Kosovu proterivani Albanci onda se govorilo o humanitarnoj krizi, ratnom zločinu i genocidu“, dodao je Noj.

Takvi primer, kaže, jasno pokazuju da Zapad pojam humanitarne krize koristi za sprovođenje svojih ciljeva, da im nisu važne žrtve.

Prema njegovim rečima Albanci, Hrvati i Bošnjaci imaju mnogo toga za šta treba da odgovaraju, a pred Haškim tribunalom natprosečno veliki je broj Srba osuđen, dok su ostali oslobađani.

S tim u vezi je podsetio da je i Naser Orić oslobođen iako je bilo jasno da je počinio zločin.

Noj kaže da je sada, nakon više od 10 godina zapostavljenosti, ponovo fokus EU na Zapadnom Balkanu, jer se videlo da Rusija, Kina, ali i Turska pokušavaju da šire svoj uticaj.

„Sada NATO i EU žele što pre da države regiona integrišu u EU, i to sve je geopolitički motivisano. Pošto Srbija odbija da prizna Kosovo, što je potpuno ispravno jer joj je ukradena ta teritorija, ona ne može tako u EU. A EU želi da što pre primi ceo Balkan jer bi time okončala uticaj drugih u regionu“, uveren je Noj.

Prema njegovim rečima, to je razlog što neprestano raste pritisak na Srbiju i što se Srbi prikazuju kao zlikovci.

Ukazao je da je gledao sinoć vesti nemačke televizije, gde je iz Srebrenice video da jedna muslimanska NVO poziva mlade Srbe da dođu i „uvere“ se u zločin. To, kaže, može biti opasno, jer su mladi otvoreni za sve i mogu nasesti na zapadnu propagandu.

Upitan da li će Nemačka zadržati fokus na Zapadnom Balkanu i nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji u septembru, Noj je podvukao da je Balkan važan za Nemačku, jer taj region smatra teritorijom pod nemačkim uticajem.

„Balkan je veoma važan Nemačkoj, koja teritoriju bivše SFRJ smatra svojom uticajnom sferom, a tu je u konkurenciji SAD. Nemačkoj i SAD nisu važni nikakav suverenitet, već te zemlje smatraju vazalskim“, kazao je on.

Noj ističe da Nemačka zato vrši poseban pritisak na Srbiju kako bi region ušao u EU i time potpao u potpunosti pod nemački uticaj.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Fraktion DIE LINKE. im Bundestag

 

Izvor Tanjug/Kosovo onlajn, 12. jul 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u