Zaharova opet pita: Zašto Zapad naoružava Prištinu?

„U medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh” i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja“

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP te zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.

„Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti”, napisala je Zaharova na Telegram-kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal”. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski.

„Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju ‘zemljom mogućnosti’, a drugi – ‘crnom rupom’. To se često dešava kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju”, naglasila je Zaharova.

„U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh” i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: ‘još jedna’, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)”, zaključila je portparolka MIP-a.

 

Naslovna fotografija: Maxim Shemetov/Reuters

 

Izvor Sputnjik, 14. jul 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u