Ristu Jovanoviću određena novčana kazna u zamenu za slobodu, DF najavio da će platiti

Demokratski front platiće kauciju u iznosu od 6.700 evra za oslobađanje Rista Jovanovića, Srbina iz Podgorice, uhapšenog na Vidovdan na Gazimestanu, potvrdio je Mandić

Sud u Prištini osudio je danas na šest meseci zatvora Rista Jovanovića iz Podgorice, uhapšenog na Gazimestanu zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti”.

Sud može da uvaži i zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra, sa čime se Jovanović složio, javlja RTS.

U odluci je sud naveo da je Jovanović imao nameru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Zbog toga ga sud, kako se navodi, osuđuje na šest meseci počevši od datuma izricanja presude, a vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato.

Jovanoviću se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, navodi se u odluci, prenosi Tanjug.

Risto Jovanović uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.

 

Izvor Politika, 21. jul 2021.

 

Mandić: Demokratski front plaća kauciju za Rista Jovanovića

Demokratski front platiće kauciju u iznosu od 6.700 evra za oslobađanje Rista Jovanovića, Srbina iz Podgorice, uhapšenog na Vidovdan na Gazimestanu, potvrdio je za Tanjug jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić.

Andrija Mandić je rekao da je Risto Jovanović odan Kosovskom zavetu, kao i svi Srbi u Crnoj Gori i da je, kako je kazao, njihova obaveza da mu omoguće da bude oslobođen i da se vrati u Crnu Goru.

Ristu Jovanoviću je u Prištini izrečena presuda na šest meseci zatvora zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti”. Sud je saopštio da je spreman da uvaži i kauciju za oslobađanje Jovanovića u iznosu od 6.700 evra.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Kosovo Online

 

Izvor RTS, 21. jul 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u