Vučić nije potpisao Zakon o vodama, sprovešće se javna rasprava

Vučić je vratio predlog Zakona o vodama na ponovno razmatranje, jer zakon koji je prethodno izglasan u Narodnoj skupštini nije usklađen sa Ustavom

Predsednik Aleksandar Vučić nije potpisao izmene Zakona o vodama i taj akt biće vraćen Skupštini na ponovno odlučivanje, potvrđeno je Tanjugu.

Predsednik Vučić izjavio je ranije da će novi zakon potpisati ako je u skladu sa Ustavom, a da u suprotnom neće. U javnosti je bilo kritika na odredbu koja omogućava direktnu pogodbu prilikom zakupa vodnog zemljišta.

Po izmenama Zakona o vodama, vodno zemljište moglo bi da se daje u zakup neposrednom pogodbom „za plutajuće objekte koji su postavljeni na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda do dana stupanja na snagu tog zakona”.

Skupština Srbije je izmene i dopune Zakona o vodama usvojila 14. jula.

Ministarstvo pokreće javnu raspravu

Nakon vraćanja predloga Zakona o vodama na ponovno razmatranje, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je odluku da predloži Vladi Republike Srbije da povuče iz procedure pomenuti predlog zakona.

U cilju obezbeđivanja najšire moguće saglasnosti kako stručne, tako i građanske javnosti, pre slanja novog nacrta zakona Vladi Republike Srbije na usvajanje, biće sprovedena javna rasprava. O tačnom datumu i vremenu trajanja rasprave, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

Naslovna fotografija: Dragan Kujundžić/Tanjug

 

Izvor Tanjug/RTS, 23. jul 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u