Nastavlja se etničko čišćenje: Srbin na KiM pretučen dok je čuvao stoku

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je nastavljen talas incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji i da ih je od početka godine bilo 90

Nikolu Perića (23) iz Zebinca kod Gnjilana sinoć oko 20 časova napale su tri nepoznate osobe dok je čuvao stoku.

Njega su napala tri Albanca, bez ikakvog povoda i tom prilikom mu nanijela tjelesne povrede zbog čega je privatnim vozilom odvezen u Klinički centar u Gračanici, piše B92.

Do napada je došlo kada su trojica Albanaca, koja su bili u automobilu i kretali se lokalnim putnim pravcem, izašli iz istog i bez ikakvog razloga počeli da tuku Perića.

Ovaj napad je stvorio osjećaj straha kod lokalnog srpskog stanovništva koji su sigurni da je isti etnički motivisan i da ima za cilj stvaranje osjećaja nesigurnosti kod Srba na ovom području.

Nastavak talasa incidenata prema Srbima na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je nastavljen talas incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji i da ih je od početka godine bilo 90.

Naime, iz Kancelarije za KiM su potvrdili da je Nikola Perić (23) iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, brutalno je danas napadnut oko 19 sati.

– On je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu, u Gnjilane, a čitav slučaj je prijavljen policiji – ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i naglašavaju da je nedopustivo da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin.

– Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera.

Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice – dodaje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja zahtijeva da počinioci ovog zločina budu što prije otkriveni i sankcionisani, a bezbjednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo.

 

Izvor IN4S, 10. avgust 2021.

 

Otac Nikole Perića: Mom sinu je čitavo lice modro

– Moj sin je u bolnici u Gnjilanu jer su lekari rekli da mora još da ostane, ali najviše brinem jer se žali da ga jako boli glava. Osim povreda na nosu i oko očiju, najviše udaraca je zadobio u predelu glave. Čitavo lice mu je modro i natečeno – kaže Slobodan, otac Nikole Perića (23).

Dok pojašnjava da njegovog sina u bolnici čuvaju pripadnici tzv. policije, Slobodan ipak ističe revolt na račun policije lažne države.

– Iako su sinoć u putu susreli kola u kojima su bili napadači, navodno nisu uspeli da ih sustignu. Osim što su došli posle napada na mog sina, više se nisu ni interesovali da pitaju kako je i da li je možda neko od meštana još nešto saznao – ističe revoltirano Slobodan ubeđen da neće ni pronaći napadače zbog čega kaže da se po pravilu napadi na Srbe uvek ponavljaju.

Inače, Slobodan pored Nikole ima još četiri ćerke a u Zebincu, od oko šezdesetak srpskih domaćinstava, ova porodica sa tri domaćinstva i više od dvadeset članova je najbrojnija.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Instagram @kosovo__gracanica038

 

Izvor Večernje novosti, 10. avgust 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u