Dušan Proroković: Zapad je u ofanzivi na Balkanu, ali Rusija i Kina neće sedeti mirno

U 79. epizodi emisije Dijalog govorio je Dušan Proroković, vanredni profesor na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost. Emisija je snimljena 5. avgusta u našem studiju u Beogradu

Da li je na delu ofanziva Zapada na Balkanu? Da li kinesko dizanje glasa protiv mešetarenja Zapada u BiH potvrđuje Fukujamnine reči da Kina na Balkanu nema samo ekonomske, već i geopolitičke interese? Koliko je važno što je završen Severni tok 2 u širem, geostrateškom smislu? Šta čeka Nemačku nakon Merkelove u kontekstu politike prema Moskvi? Da li je Amerika odlučila da konačno stavi po strani tradicionalnu anitrusku politiku u kontekstu rastuće kineske pretnje? Da li će nakon isteka Vašingtonskog sporazuma krenuti agresivna kampanja Beograda i Prištine na priznavanju, odnosno otpriznavanju nezavisnosti Kosova?

O ovim i drugim pitanjima u 79. epizodi emisije Dijalog govorio je Dušan Proroković, vanredni profesor na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost. Emisija je snimljena 5. avgusta u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u