Erdogan: Turska ima istorijsku odgovornost prema Balkanu

„Mi imamo istorijsku odgovornost i obavezu ovde. Zato nastavljamo posete balkanskim zemljama i zato ćemo ih i dalje nastaviti. Juče sam bio u BiH i razgovarao sa našim prijateljima tamo”

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas tokom posete Crnoj Gori da Turska ima istorijsku odgovornost i obavezu prema zemljama regiona.

Na pitanje novinara na Cetinju u vezi s jučerašnjom posetom Bosni i Hercegovini i izjavom člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o tome da više veruje Erdoganu nego Zapadu, turski predsednik je kazao kako posete BiH i Crnoj Gori pokazuju odgovornost Turske prema regionu, prenosi Anadolija.

„Mi imamo istorijsku odgovornost i obavezu ovde. Zato nastavljamo posete balkanskim zemljama i zato ćemo ih i dalje nastaviti. Juče sam bio u BiH i razgovarao sa našim prijateljima tamo. Njihovo zajedništvo je za nas veoma važno. Verujem da Bosna i Hercegovina u jedinstvu i zajedništvu može prevazići svoje probleme”, naglasio je Erdogan, javlja Tanjug.

Erdogan je istakao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem potvrđena volja za nastavkom jačanja saradnje Turske i Crne Gore, koje imaju ozbiljan potencijal za razvoj ekonomske saradnje i obima trgovinske razmene.

 

Naslovna fotografija: Presidency of the Republic of Türkiye/Directorate of Communications

 

Izvor Politika, 28. avgust 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u