Veselin Veljović pušten da se brani sa slobode

Po izlasku iz suda, Veljović je prokomentarisao da je donošenjem rešenja o ukidanju pritvora „potvrđeno da Crna Gora ima kapacitete i institucije“

Savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Po izlasku iz suda, Veljović je prokomentarisao da je donošenjem rešenja o ukidanju pritvora „potvrđeno da Crna Gora ima kapacitete i institucije“.

„Vjerujem da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića“, kazao je Veljović, prenosi RTCG.

Tužilaštvo Veljovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljović je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodi mogao uticati na svedoke.

Prema tvrdnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, upravo je dugogodišnji šef policije predvodio napad na svoje doskorašnje kolege, podsećaju Vijesti.

Vijestima je iz bezbjednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Vlada Crne Gore

 

Izvor RTCG/Vijesti/RTS, 06. septembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u