Vulin: Licemerne reakcije Sarajeva na hapšenje Edina Vranja

„Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju“

„Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni reč“, izjavije ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na izjave Željka Komšića i Šefika Džaferovića na hapšenje u Srbiji Edina Vranja, državljanina BiH osumnjičenog za ratne zločine.

„Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju. Da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio građanski rat bile poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, danas bi mnogo manje zločinaca bilo na slobodi“, kaže Vulin.

Srbiji se, dodaje Vulin, nema šta prigovoriti, ali zato ima „licemerima Komšiću i Džaferoviću“, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu.

„U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država, a zašto o BiH i Vjosa Osmani kao lider nepriznate teritorije misli da je ‘nefunkcionalna država’, to Komšić i Džaferović treba da odgovore i sebi i građanima BiH“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin članovima Predsedništva BiH Komšiću i Džaferoviću.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Rade Prelić

 

Izvor RTV, 14. septembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u