Vojni vrh obilazi snage u Raški u prisustvu ambasadora Rusije

U poseti našim snagama, pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik ministra odbrane general-major Aleksandar Zinčenko

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obilaze deo naših snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog krize na severu Kosova i Metohije.

Stefanović i Mojsilović obilaze snage raspoređene u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi „Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Nakon provokacija koje su izazvale jedinice Rosu, a koje se već sedam dana nalaze na severu KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP-a, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako navode, jedinice Rosu već sedam dana krše Briselski sporazum i dogovor Srbije i KFOR-a, pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva.

U poseti našim snagama, pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik ministra odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se lično uverili u aktuelnu situaciju, preneo je Tanjug.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor Sputnjik, 26. septembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Default Category, Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u