Otac Gojko Perović postavljen na novu dužnost

Na novu dužnost postavljen je odlukom mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, „saglasno Ustavu SPC, član 108“ i na nju će stupiti 1. oktobra, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske

Nekadašnji rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović novi je Arhijerejski protoprezviter podgoričko-kolašinski.

Na novu dužnost postavljen je odlukom mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, „saglasno Ustavu SPC, član 108“ i na nju će stupiti 1. oktobra, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Arhijerejski namesnik se nalazi na čelu arhijerejskog namesništva koje sačinjava određeni broj crkvenih opština i parohija.

Podgoričke Vijesti navode da je nova Perovićeva pozicija jedna od najznačajnijih u organizaciji Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, jer je namesnik „prvi pop do vladike“, kako je tom listu nezvanično rekao sagovornik iz MCP.

Sinod SPC prošlog meseca smenio je Perovića sa dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije. Odluku je tada potpisao patrijarh SPC Porfirije.

 

Naslovna fotografija: Miloš Vujović/mitropolija.com

 

Izvor Sputnjik, 30. septembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u