Административни прелаз Јариње (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Priština uvela mere za robu iz centralne Srbije

Jedna od mera odnosi se na uvođenje tri evrocenta po kilogramu na uvoz životinjskog koncentrata iz centralne Srbije, a druga takođe tri evrocenta za uvoz jedne jedinice građevinskog bloka

Ministarstvo industrije privremenih institucija u Prištini odlučilo je danas da uvede zaštitne anti-damping mere na neke proizvode iz centralne Srbije.

To je saopštila ministarka Rozeta Hajdari i dodala da su te mere radi zaštite industrije i trgovine, prenosi prištinski Zeri.

Kako je objasnila, jedna od mera odnosi se na uvođenje tri evrocenta po kilogramu na uvoz životinjskog koncentrata iz centralne Srbije, a druga takođe tri evrocenta za uvoz jedne jedinice građevinskog bloka.

„Obe odluke su u skladu sa Ustavom Kosova, Zakonom o antidamping merama i merama protivteže, kao i sa našim međunarodnim obavezama“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, mere su uvedene nakon analize urađene na zahtev lokalnih proizvođača koncentrata za živinu i Udruženja proizvođača građevinskog materijala, a kojom je, kako kaže, utvrđeno da se lokalni proizvodi prodaju po nižim cenama nego u centralnoj Srbiji.

Kako prenosi Koha, mere će važiti narednih šest mseci, a onda će se produžiti za još šest.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Sava Radovanović

 

Izvor Sputnjik, 08. oktobar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u