Danica Grujičić primila prvu „srpsku“ vakcinu Sputnjik Ve

„Koliko je važna vojska i policija toliko je važan i Torlak i zaštita najmlađe populacije“, rekla je dr Danica Grujičić nakon što je primila vakcinu „Sputnjik Ve“, proizvedenu u Srbiji

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić prva je primila danas na institutu Torlak vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), proizvedenu u Srbiji.

Danica Grujičić je istakla da je od strateškog značaja da Torlak nastavi da proizvodi vakcine za našu decu.

Ona je navela i da je za Torlak potrebno izdvojiti 50 miliona evra i izrazila uverenje da je to moguće u nekoliko godina.

„Strateški je najvažnija stvar da se zaštite najmlađi. Da imaš svoju vakcinu, koju proizvode tvoji ljudi, koju daješ svojoj deci i onda automatski oduzimaš bilo kakvo antivakserima da bilo šta pričaju. A mi stariji pamtimo Torlak. Niko nije postavljao pitanje. Mi smo verovali u sistem. I zašto ponovo da ne verujemo svojoj kući koja postoji oko 100 godina. Koliko je važna vojska i policija toliko je važan i Torlak i zaštita najmlađe populacije“, rekla je Grujičićeva za Sputnjik.

Zamolila je sve, a posebno mlade, da prime Torlakovu vakcinu jer je pouzdana i kvalitetna i poručila da će mladi biti slobodni, jer vakcina štiti od respiratora i teških oblika bolesti.

Istakla je da je ova vakcina „em ruska, em naša“.

Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Srbiji počela je u junu, a ruski institut za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ odobrio za upotrebu 550.000 doza vakcine „Sputnjik Ve“, koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Televizija Telemark

 

Izvor Sputnjik, 22. oktobar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u