Erdogan: Društvene mreže su pretnja za demokratiju i državnu stabilnost

„Društveni mediji, gde nema kontrole i samokontrole, danas su postali pretnja demokratiji, društvenom miru i nacionalnoj sigurnosti država“

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu da su društvene mreže postale pretnja društvenom miru, ali isto tako i pretnja demokratiji i nacionalnoj sigurnosti država.

„Širenjem društvenih mreža, mi smo danas, zajedno s čitavim čovečanstvom, često izloženi kampanjama dezinformisanja. Zbog lažnih i iskrivljenih vesti, širom sveta životi miliona ljudi bez zaštite su zamračeni, doživljavaju se ozbiljne drame i traume. Društveni mediji, gde nema kontrole i samokontrole, danas su postali pretnja demokratiji, društvenom miru i nacionalnoj sigurnosti država”, poručio je Erdogan, javlja Tanjug.

On je u video-poruci na Medijskom forumu turskog saveta „Ukorenjena prošlost, snažna budućnost” istakao je da nijedna zemlja ili društvo nije oslobođeno razornog učinka digitalnog fašizma, prenosi agencija Anadolija.

„Turski svet pati od dvostrukih standarda međunarodnih medija kao i digitalnog fašizma. Posebno je licemeran stav kojem smo svedočili tokom rata u Nagorno-Karabahu, koji je trajao 44 dana, pokazao važnost tog pitanja za naše zemlje. Masakr i napadi balističkih projektila na civile od strane jermenske vojske nikada nisu spomenuti u ovom procesu”, rekao je Erdogan.

 

Naslovna fotografija: Adem AY on Unsplash 

 

Izvor Politika, 22. oktobar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u