U ponedeljak u 11 protest ispred Filozofskog fakulteta

Protest pod nazivom „Stop progonu profesora Miloša Kovića” okupiće studente i druge građane koji poštuju akademski rad profesora Kovića

Sutra će na platou ispred Filozofskog fakulteta u 11 časova biti održan skup protiv progona profesora Miloša Kovića.

Protest pod nazivom „Stop progonu profesora Miloša Kovića” okupiće studente i druge građane koji poštuju akademski rad profesora Kovića.

Javnost od Filozofskog fakulteta traži da profesor Ković ima pravo na nezavisnu i stručnu komisiju u kojoj neće biti profesori koji su u sukobu interesa i koji moraju biti izuzeti.

Podsećamo, iako istoričar prof. dr Miloš Ković ispunjava sve uslove za izbor u zvanje redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu postoji ozbiljna zabrinutost javnosti da do toga neće doći.

Kako Miloš Ković tvrdi, grupa profesora predvođena Nikolom Samardžićem čini sve da on ne bude izabran u zvanje redovnog profesora, iako za to ispunjava sve uslove.

Tako istoričari koji studente uče da su Kosovo i Metohija deo Srbije, da je Haški tribunal politička institucija, da u Srebrenici nije počinjen genocid, da se cela srpska istorija danas krivotvori kroz Srebrenicu i Sarajevo, nemaju mesta za katedrom na Odeljenju za istoriju.

 

Naslovna fotografija: Tviter/@akademska_masa

 

Izvor Večernje novosti, 31. oktobar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u