Radovan Kalabić: Pavelić i Broz su bili britanski agenti

U 92. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Radovan Kalabić, istoričar i književnik. Emisija je snimljena 11. novembra u našem studiju u Beogradu

Da li se kod nas često ne pravi razlika između Kraljevine Jugoslavije i komunističke Jugoslavije? Da li je Kraljevina Jugoslavija samo odjek starog gesla „Balkan balkanskim narodima”, i zašto je taj poklič na Balkanu uvek bio opasan? Šta nam je kao narodu dala a šta oduzela komunistička epoha? Ima li pozitivnih tekovina komunizma u Srbiji, ili su sve negativne? Kakvo je danas stanje u Severnoj Americi? Postoji li srpska dijaspora u Severnoj Americi kao organizovan društveni pokret, ili se sve svodi na zavičajna društva koja se povremeno okupljaju? Šta su sličnosti a šta razlike ruskog i srpskog komunističkog iskustva? Da je trockistička struja prevladala u Kremlju, koliko bi to uticalo na rusku, srpsku i svetsku istoriju? Kakvo je bilo iskustvo Rusije i Ruske pravoslavne crkve u Sovjetskom Savezu? Kuda nas vode eksperimenti koji su sve češća pojava na Zapadu? Da li su se reči Marka Markovića obistinile, da li današnja Francuska liči na sebe?

O ovim i sličnim temama u 92. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Radovan Kalabić, istoričar i književnik. Emisija je snimljena 11. novembra u našem studiju u Beogradu.

Pratite nas na sledećim platformama:

Vajber https://invite.viber.com/?g2=AQBSE1dY…

Fejsbuk grupa https://www.facebook.com/groups/novis…

Fejsbuk stranica https://www.facebook.com/novistandard

Tviter https://twitter.com/NoviStandard

Telegram https://t.me/joinchat/wtqBqg_wZ-liNWM0 (Ukoliko je link istekao obratite nam se na [email protected]

Vkontakte https://vk.com/novi_standard

Instagram https://www.instagram.com/novi_standard/

Video
Pratite nas na YouTube-u