Заставе САД, Велике Британије и НАТО

Ubice savremenog doba

Oni uništavaju ekonomske uslove za život država, ruše institucije, bombarduju zemlje, ubijaju ljude i sprečavaju ih da slobodno učestvuju u političkim procesima. Zato kažem – SAD i Velika Britanija su najveće ubice savremenog doba

„Ima mnogo teških odluka koje treba da se donesu, ali SAD su posvećene da učine sve što mogu da spreče da se desi najgore. I više od toga, posvećeni smo tome da ostvarimo još bolji rezultat tako što ćemo postaviti Bosnu na njen put ka evroatlantskoj integraciji“.

Ovom izjavom agenciji AP, Blinkenov izaslanik Šole završio je trodnevnu turneju u Sarajevu koju su obeležile naporne pretnje Dodiku da će biti kažnjen „zbog destabilizacije Bosne“.

Kad se obriše suvišno: SAD će učiniti sve da celu Bosnu stave pod NATO.

„Koristi“ od NATO

Na Balkanu ima previše političara sa stavom da će većina regionalnih problema nestati ulaskom u NATO, a to je naročito opasno u vreme popularizacije realpolitičkog postulata „stabilnost jednako investicije“.

Zato valja hladne glave pogledati kakvu stabilnost garantuje članstvo u NATO (uključujući i put do njega). I videti na postojećim primerima da li jedan narod i njegova vlast mogu da na duže staze odahnu od intervencionizma Angloamerikanaca ako se svrstaju uz Alijansu.

Da li iskustvena realnost pokazuje da se baš tim korakom stavljaju u položaj bespomoćne žrtve, koja se sama svojim demokratskim kapacitetima (odlukama, zakonima, ustavima) odrekla ostalih bezbednosnih partnera iz globalne ponude? Da li su na brisanom prostoru oni koji su sve svoje bezbednosne strukture predali Vašingtonu i Londonu, ili su destabilizaciji podložni oni koji su slobodni da traže zaštitu prijatelja?

Srpsko-britanska slika je ova: Krivokapićeva Crna Gora ocenjena je kao NATO partner kome se ne može verovati (i deliti informacije), a Eskobar mu je latentno pretio „gubljenjem podrške“. Vučić se žalio da Britanija stoji iza upada ROSU na sjever KiM, a Dodik upozorava da Britanci u BiH već vode specijalni rat iz Sarajeva.

Eksperti smatraju da treba pojačati obaveštajni rad i ne upasti u zamke u koje su upale članice NATO. Evo njihovih analiza anglosaksonske aktivnosti u ovom delu Evrope.

Srce NATO pakta su Australija, Velika Britanija i SAD, a ovo što gledamo je rat Amerikanaca i Britanaca protiv Evrope.

Flags of NATO member countries flutter at alliance headquarters in Brussels, Belgium, February 28, 2020. REUTERS/Francois Lenoir/File Photo
Zastave zemalja članica NATO ispred sedišta Alijanse u Briselu, 28. februar 2020. (Foto: Reuters/Francois Lenoir)

Šta Francuzima koristi što su u NATO kad gube poslove vrijedne milijarde evra (u slučaju podmornica) i šta vrijedi Njemačkoj koja je okupirana od Amerikanaca i Britanaca? Zašto je razbijena Jugoslavija? Da bi se sprečili Njemci da izađu iz NATO i da formiraju jedinstveni evropski bezbjednosni sistem!

Razbijanje Jugoslavije dobilo je krvaviji ton upravo da bi Njemci shvatili da mogu razbiti SRJ, ali da ne mogu zaustaviti rat bez NATO. Za to im je poslužio rat Bošnjaka protiv Hrvata.

To je bila anglosaksonska poruka Njemačkoj.

Isto je danas. Njemačka i Francuska sada imaju saglasnost da u EU imaju brigadu i da se ide odvojenim putem od NATO. I, zato sada Amerikanci i Britanci žure sa izazivanjem konflikta u BiH i regionu.

Ko ugrožava BiH?

Dragan Lukač je jedan od najvećih bezbjednjaka u Evropi. Izjavio je da je Dodik najugroženiji političar, a to znači da je ugrožen kao nosilac glavnih funkcija, a to znači da su ugroženi Republika Srpska, Dejton i mir. Dodik je ugrožen kao član Predsedništva BiH koje je vrhovna komanda Oružanih snaga BiH. Dakle, ko ugrožava BiH? Pa, Britanci i Amerikanci. Jer, oni guraju Bošnjake da izazovu konflikt i rat!

Paralelno stvaraju i matricu srpske krivice, iako znaju da Srpska želi Dejtonski sporazum, koji je jasan. Dakle, institucije BiH ruše se od strane NATO pakta i zato za nas tamo nema bezbjednosti. Ovo pokazuje da Republici Srpskoj hitno treba vlastita obavještajna služba, da se umanji šteta koju pravi tekući sukob Velike Britanije i SAD protiv Evrope.

Ovdje je sukob interesa slonova – EU, koja ni sama nije jedinstvena, i agresivnih Amerikanaca i Britanaca, a na trećoj strani su velesile sa izbalansiranom politikom prema svim akterima – Rusija i Kina. Dok Rusija i Kina pokušavaju da se sačuva mir, Engleska hoće rat protiv uticaja Rusije i Kine, protiv jedinstva EU i za očuvanje NATO pakta.

Ako neka članica očekuje da se poštuju neke garancije – ulazak u NATO je samo garancija da ćete dati dva odsto BDP i da ćete ratovati u ratu koji gigantske korporacije vode preko SAD i Velike Britanije. Pogledajte primjere. Koju odbranu nude Crnoj Gori ili Makedoniji?

Procesi u Makedoniji vode razgradnji i stvaranju etnički čistih prostora i stvaranju preduslova za Veliku Albaniju, kao garanta britanskog vjekovnog projekta koji uključuje i KiM! Kosovo koje je preživjelo pet vjekova otomanske uprave!

Spomenik NATO u Prizrenu (Foto: Radomir Jovanović/Novi Standard)

Makedonci ne vide da će i oni biti žrtvovani, a SAD im govore da im opasnost dolazi od pravoslavaca – i to od pravoslavnih članica NATO. Kažu im da ih ugrožavaju pravoslavna Bugarska i pravoslavna Grčka, koje im osporavaju istoriju, jezik i naciju, kao i teritoriju.

I zato – NATO je nož u leđima koji sami sebi zabijamo!

Pogledajte Grčku i Bugarsku. One nisu zaštićene od udara islamista poraženog ISIL-a, a članstvo u NATO im nije donijelo ni ekonomsku stabilnost – povodom ekonomije se o Grčkoj može reći samo to da je najzaduženija u EU, a Bugarska je najsiromašnija!NATO je obezbijedio čistu Hrvatsku, ali nisu dobili bolji život. Prodali su cijelu obalu, a Hrvatska nije ništa bezbjednija zato što je u NATO.

Nestabilnost država ima svoje ime, a to ime je NATO, odnosno, prije svega, Velika Britanija i SAD: prepustite njima bezbjednosno-obavještajni sektor i – kad im to zatreba – učiniće institucije nestabilnim i ono što bi bila kriza koja se može prevazići dijalogom, oni će iskoristiti taj prostor za hibridne ratove. I ne samo hibridne već i za režiranje realnog rata, ako im to bude potrebno.

To važi i za BiH!

Model je sljedeći: prvo naprave hibridne operacije – specijalne obavještajne operacije. One potom ne mogu da budu zaustavljene od strane domaćih službi, jer su domaće službe pod kontrolom i premrežene njihovim sistemima. Ne mogu da ih zaustave ni političari niskog formata koji su ucijenjeni korupcijom ili saradnjom sa teroristima. Taj model vidimo u BiH, isto vidimo i u Crnoj Gori, gdje je uvijek matrica takva da je neprijatelj srpska zajednica, ko god da je protivnik sa druge strane. To ne može proći bez sukoba!

Model vidimo i u Srbiji, gdje Čanak, Jovanović i Kandićka predstavljaju operacije. Pogledajmo murale o kojima se sada svakodnevno govori – tako se stvara kriza u društvu!

Holokaust koji traje

Od Drugog svjetskog rata ovo na Balkanu je pravi Holokaust koji traje. Oni uništavaju ekonomske uslove za život država, ruše institucije, bombarduju zemlje, ubijaju ljude i sprječavaju ljude da slobodno učestvuju u političkim procesima.

Zato kažem – SAD i Britanija su najveće ubice savremenog doba! Cijele narode uništavaju, istovremeno ih proglašavajući krivcima.

Matrica ne postoji samo na Balkanu, nego i u Istočnom bloku. Tamo su napravili matricu straha od Rusa. Te zemlje su apsolutno ucijenjene. Zaboravile su da se vojska Sovjetskog Saveza povukla bez ispaljenog metka. I pogledajte apsurd – jedini argument za britansko prisustvo u tim zemljama je da će im „doći Rusi“, a Rusi se sami povukli bez metka?

Te zemlje premrežene su anglosaksonskim službama. Od 2000. godine njihove vojske su ništa. Poljska ulaže u naoružanje kupujući od Britanaca i Amerikanaca, a nema nijedne akcije Rusije prema Poljskoj. Nema nikakve aspiracije od strane Rusije. Pa, od čega se Poljska brani!? Od čega se Češka i Slovačka brane?

Image: A Polish soldier stands near U.S. and Poland's national flags and a NATO flag as the first company-sized contingent of about 150 U.S. paratroopers from the U.S. Army's 173rd Infantry Brigade Combat Team based in Italy arrived to participate in training exercises with the Polish army in Swidwin, northern west Poland April 23, 2014. Reuters/Kacper Pempel
Pripadnik poljskih oružanih snaga pored zastava Poljske, SAD i NATO (Foto: Reuters/Kacper Pempel)

Strategija odbrane treba da odgovori na pitanje ko ugrožava državu. Rusi neće da ih ugrožavaju. (A i nema tog NATO saveza koji bi uspio da zaustavi Rusiju kad bi ona htjela da dođe.) Dakle, to je matrica širenja straha u Istočnom bloku! Na nju su dodali još jedan obrazac, a to je fragmentiranje tih – uglavnom slovenskih – zemalja i njihovo međusobno zavađanje. SAD sukobljavaju Ukrajince i Ruse tamo, kao ovdje Hrvate i Srbe.

Kad stvari tako sagledate, jasno je da NATO nije tu da garantuje bezbjednost vašeg prostora – jer vas niko ne ugrožava – nego vas održava u strahu od sukoba sa drugima, sa kojima vas svađa. I tako, šireći strah, oni izazivaju destabilizaciju. Nova je u toku…

Ali, evo, redom – tako su oborili Makedoniju, preko djelovanja Belingketa. Sad vidimo stav naroda o Zaevu, a sad vidi i Zaev u šta je doveden. Njemu nisu dali čak ni da realizuje ostavku, gazde su mu rekle da nema ostavke, i da mora završiti posao.

Poslije Makedonije, Belingket prelazi na Bugarsku – ugurao je špijune u sistem odbrane Bugarske. Posljednjih godinu dana, cijelu izbornu godinu, proizvodio je afere i optuživao Ruse za iste, a saznalo se da su radili za Engleze. Međutim, akcija oko namjenske industrije pokazuje neprijateljsku orijentaciju Velike Britanije i narušavanje Ustava Bugarske.

Bugarska je prije hiljadu godina bila država, a tad SAD nisu ni postojale, ali je ulaskom u NATO žrtvovala svoju državu i svoj ustav. Bugarska se u praksi suočila sa onim što je povodom povjerenja rečeno i Krivokapiću za njegovu vladu. (Eskobar je izjavio da se sa Vladom CG ne mogu dijeliti sve informacije, te je poslije diplomatskog skandala pokušao da koriguje izjavu).

Britanci, dakle, sumnjaju u Bugarsku. A šta je zajedničko Bugarskoj i Crnoj Gori? To da su pravoslavne članice, a pravoslavne zemlje uvijek su predmet bezbjednosnih zahvata! Pravoslavne zemlje naročito su ugrožene prijetnjom istovremenog aktiviranja terorista sa islamskih ratišta. Cilj im je da drže pravoslavne zemlje u strahu.

Po tom pitanju je najugroženija BiH, jer se u Bosni planira konkretna eskalacija, pošto tamo postoje svi uslovi za to. To ne znači da neće biti problema u Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji. Pravljenje problema u Srbiji služi da bi se ona držala dalje od problema u BiH. U Srbiji postoji srpsko obavještajno jezgro koje je preživjelo i ima iskustvo rata. Praveći probleme u Srbiji, njega drže po strani da bi se lakše obračunali sa Republikom Srpskom.

Taktikom odvlačenja pažnje već su iznudili grešku Njemačke.

Najveća greška Njemačke bila je što su Britanci i SAD zauzeli zemlje Istočnog bloka dok se Berlin bavio Jugoslavijom. Zato, kada Vašington kaže da postoji nova Evropa, u nju spadaju Češka, Slovačka, Bugarska, Poljska, kao zemlje koje će slijediti i ubuduće Amerikance. To je zato što su potpuno pod kontrolom njih i Britanaca.

Njemci nisu tu ostvarili nikakav uticaj.

Bedževi zastave Nemačke i NATO-a na rukavu nemačkog vojnika stacioniranog u Avganistanu u okviru NATO kontigenta (Foto: Anja Niedringhaus/AP)
Bedževi zastave Nemačke i NATO-a na rukavu nemačkog vojnika stacioniranog u Avganistanu u okviru NATO kontigenta (Foto: Anja Niedringhaus/AP)

Te države neće ući u novi savez. One su premrežene, a istovremeno institucionalno hendikepirane da se suprotstave. Znači, u pitanju su i ljudi i politike. Pa, onda nije čudo da su obavještajci Velike Britanije ušli u najveću bugarsku fabriku namjenske industrije. Kako su se uopšte tamo zaposlili i ušli, kako su tamo radili?

Njemačka i Francuska to sve znaju i znaju da ne mogu da probiju odmah ovaj bedem i da omoguće odmah jedinstveni nastup svih evropskih zemalja. Istina je da EU nije najveća mirovna oparacija dvadesetog vijeka nego najveća prevara, jer se članice ne mogu zaštititi i odbraniti u postojećem mehanizmu EU. A, kad se to bude konstatovalo, one će (Njemačka i Francuska) – izaći iz EU!

 

Naslovna fotografija: Reuters/Yves Herman

 

Izvor Fakti

 

BONUS VIDEO:

Politika
Pratite nas na YouTube-u