Председник Белорусије Александар Лукашенко током састанка са председником Русије Владимиром Путином на маргинама самита Шангајске организације за сарадњу, Бишкек, 14. јун 2019. (Фото: kremlin.ru)

Lukašenko: S Putinom često razgovaram o Srbiji

„Moram vam reći da razgovaram o Balkanu na skoro svakom sastanku sa predsednikom Putinom. A koga imamo na Balkanu? Tačno, imamo Srbiju. Uvek je bila uporište Slovena na Balkanu. I danas je“

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da na skoro svakom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovara o Balkanu, a time i o Srbiji.

„Moram vam reći da razgovaram o Balkanu na skoro svakom sastanku sa predsednikom Putinom. A koga imamo na Balkanu? Tačno, imamo Srbiju. Uvek je bila uporište Slovena na Balkanu. I danas je. Veoma često razgovaramo o problemima sa kojima se suočavate. Mi smo posvećeni veoma dobroj saradnji”, rekao je Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom grupe prijateljstva sa Belorusijom Skupštine Srbije Dragomirom Karićem.

Kako prenosi beloruska agencija Belta, Lukašenko je tokom sastanka sa Karićem naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svestan toga i podsetio je na nedavni sastanak Vučića i Putina u Sočiju.

„Putin veoma ceni ljude na koje može da se osloni. Mi često razgovaramo o Srbiji”, naveo je Lukašenko, prenosi Tanjug.

Vučić je krajem novembra razgovarao sa Putinom u Sočiju.

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

Izvor Politika, 08. decembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u