Potpredsednik SDA: Dva su ishoda, nestanak BiH ili nestanak R. Srpske

On je dodao da, ukoliko srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kako je kazao, nastavi sa ovakvom politikom, nestanak Republike Srpske je vrlo verovatniji

Predstavnici najuticajnije bošnjačke SDA sa tribine o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji poručili da je BiH na raskrsnici.

Navode i da postoje dva radikalna ishoda: nestanak BiH ili nestanak Republike Srpske.

To je na tribini rekao potpredsednik SDA Safet Softić i dodao da, ukoliko srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kako je kazao, nastavi sa ovakvom politikom, nestanak Republike Srpske je vrlo verovatniji.

„Planski i smišljeno se planira nervoza i depresija, kako bi narod bio potpuno obezglavljen i pronalazio spas u odlasku. Mi smo se vezali za SDA i ona je najveća i najorganizovanija politička stranka u BiH. Moramo biti njeni ponosni članovi, jer niko ne zna da mrzi kao oni koji su se dobro najeli u SDA“, rekao je Softić.

„Znajte da je Dodiku teže nego nama, jer sve što on priziva povratkom tzv. izvornom Dejtonu, mi smo preneli na državu Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Softić, a preneo je sarajevski portal Kliks.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/N1

 

Izvor Tanjug/B92, 09. decembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u