Кевин Спејси

Hrvatska snima film o Tuđmanu, Kevin Spejsi glumi

Sedlar je potvrdio da su pregovori sa slavnim glumcem u toku. Pre nekoliko dana sastali su se u Parizu, a američki glumac sada je zbog toga došao u hrvatsku prestonicu

Čuveni holivudski glumac Kevin Spejsi stigao je u Zagreb, kao gost reditelju Jakovu Sedlaru, a hrvatski mediji prenose da je čuveni glumac došao zbog snimanja filma o Franji Tuđmanu.

U Hrvatskoj se prethodnih nekoliko dana pričalo da Spejsi treba da dođe u Zagreb zbog pregovora o Sedlarovom novom filmskom projektu.

Radi se o filmu o Franji Tuđmanu, a Spejsi bi trebalo da se pojavi u ulozi bivšeg hrvatskog predsednika, piše Jutarnji list.

Sedlar je hrvatskom listu potvrdio da su pregovori sa slavnim glumcem u toku. Pre nekoliko dana sastali su se u Parizu, a američki glumac sada je zbog toga došao u hrvatsku prestonicu. Reditelj nije otkrio više detalja o predstojećem projektu. „Idemo polako, pregovaramo i to je sve“, rekao je Sedlar za Jutarnji list.

Spejsijeva glumačka zvezda počela je da tamni kada su u javnosti izbile optužbe za seksualno zlostavljanje.

Glumac je tek ovog proleća uspeo da dobije prvu ulogu, nekoliko godina nakon što su optužbe izašle u javnost.

Spejsi je bio optužen za navodni seksualni napad na 18-godišnjeg radnika restorana 2016. godine na ostrvu Nantaketu. Ove su optužbe odbačene jer je oštećeni odbio svedočiti.

Međutim, to je dosta uticalo na Kevinove glumačke angažmane, a Netfliks, na kojem se tada prikazivala serija Kuća od karata, u kojoj je Spejsi imao glavnu ulogu, takođe je prekinuo sve veze s glumcem.

Holivudski glumac moraće da plati skoro 31 milion dolara studiju MRC koji je napravio Netfliksovu hit seriju zbog kršenja ugovora posle optužbi protiv njega za seksualno uznemiravanje, navedeno je u arbitražnoj presudi koja je objavljena prošlog meseca.

„Ne volim često govoriti ljudima da saosećam s njima jer mislim da svako na različit način doživljava neke situacije. Ali u ovom se slučaju mogu poistovetiti s onima kojima je svet stao i koji su ostali bez posla zbog koronavirusa. Iz drugačijih razloga nam se to dogodilo, ali mislim da su emotivne borbe iste“, rekao je Kevin Spejsi.

 

Naslovna fotografija: Chris Pizzello/Invision/AP

 

Izvor Politika, 31. decembar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u