Казахстан

Glazjev: Anglosaksonci u Kazahstanu i Belorusiji primenjuju ukrajinski recept

Nije bilo nijedne obojene revolucije na postsovjetskom prostoru bez ključne uloge CIA i MI-6 u njihovom organizovanju

Razočaranje američkog državnog sekretara i njegovih kolega iz zemalja NATO zbog molbe predsednika Kazahstana da se u njegovu zemlju uvedu mirotvorci ODKB, kao i njihova očinska briga za živote pobunjenih glavoseča, svedoče o umešanosti tajnih službi tih država u pripremu i organizovanje terorističkih napada protiv organa vlasti Kazahstana.

Dobro obavešteni analitičar iz SAD Lifšulc piše o ključnoj ulozi u tome britanske MI-6.

Ista ta britanska služba je, zajedno sa turskim partnerima, podstakla rukovodstvo Azerbejdžana na rat u Karabahu i uzela aktivno učešće u njegovom organizovanju.

Ona takođe predstavlja intelektualno jezgro američkog okupacionog režima u Ukrajini.

Nije bilo nijedne obojene revolucije na postsovjetskom prostoru bez ključne uloge CIA i MI-6 u njihovom organizovanju.

MI-6, CIA i Stejt department SAD, Soroš fondacija – to su glavni organizatori i ideolozi savremenog stvaranja nacija.

Na postsovjetskom prostoru oni su uspeli da, praktično od nule, stvore ukrajinsku naciju na rusofobskoj osnovi. Ovaj naizgled nemoguć zadatak, u Malorusiji i Novorusiji sa čisto ruskim stanovništvom, rešen je tokom tri decenije.

Antiruski Majdan i zločinački naci-bataljoni bili su popunjeni praznoglavim mladićima, odraslim u postsovjetsko doba. Oni nisu učili rusku književnost, slabo pišu na ruskom, govore suržik – mešavinu ruskih, ukrajinskih i engleskih reči.

Oni nisu upoznati sa pravom istorijom ni Rusije ni Ukrajine – ona je zamenjena lažnim zastrašujućim rusofobskim izmišljotinama ukucanim u njihove glave.

U suštini, oni su mankuruti ili ivani koji ne znaju svoje poreklo, i poseduju manipulisanu primitivnu svest u kojoj dominira potpuno karikaturalna slika neprijateljske Rusije, kao i izmišljena slika nesrećne nane-Ukrajine koju su porobili Moskalji.

Njihovi mozgovi su toliko napunjeni lažnim primitivnim slikama da ni zdrav razum, ni logika, ni očigledne činjenice ne mogu da promene njihovu rusofobsku opsesiju.

Neko je današnje ukrajinstvo uporedio sa besnilom: Rus odjednom počinje da mrzi sve rusko, ali može da ozdravi i ponovo postane Rus, ako se na vreme primeni lečenje.

Na dobro poznatom primeru odgajanja ukrajinskog nacizma od strane zapadnih tajnih službi, mogu se pratiti sledeće faze stvaranja nacije:

Faza 1 (5-10 godina) – izbacivanje ruskog jezika i književnosti iz škole, prevod sve službene i poslovne korespondencije na nacionalni jezik;

Faza 2 (5 godina) – odgajanje neukih mladih nacista, njihova vojno-sportska obuka za buduće naci-bataljone;

Faza 3 – državni udar i preuzimanje vlasti od strane spolja manipulisanih nacista, njihovo korišćenje kao topovskog mesa u suzbijanju proruskih snaga i rušenju legitimne vlasti;

Faza 4 (5 godina) – sprovođenje političke represije protiv svih lidera koji imaju svoje mišljenje, zastrašivanje stanovništva, pljačka zemlje, njeno potpuno potčinjavanje spoljnim interesima;

Faza 5 (završna) – stabilizacija prozapadnog rusofobskog režima, raskol društva na kompradorsku vladajuću oligarhiju i neuko rusofobski odgajeno stanovništvo, lišavanje zemlje suvereniteta ulaskom u NATO i pridruživanjem EU bez prava glasa, sistemska eksploatacija nacionalnog bogatstva i proizvodnih snaga od strane transnacionalnog kapitala.

Tokom tri decenije tim putem su vukli države istočne Evrope i baltičke republike, Gruziju, Ukrajinu i Moldaviju. To isto sada pokušavaju da urade i sa Belorusijom i Kazahstanom.

Primetimo takođe da su MI-6 i CIA glavni sponzori islamskog radikalizma. Talibani, Al Kaida, ISIS i drugi ekstremistički islamistički režimi koje su oni stvorili, međunarodne terorističke bande koje su ratovale protiv Rusije na Kavkazu, organizovale pobune u Uzbekistanu i ratove u Tadžikistanu, počinili su mnoge zločine protiv čovečnosti u britanskom i američkom interesu, a takođe u interesu specifično anglosaksonskog ratnog biznisa (trgovina drogom, oružjem, ljudima i njihovim organima).

Tako su se na postsovjetskom prostoru naše nove nezavisne države suočile sa podmuklim i ciničnim neprijateljem, čiji je glavni princip, razrađivan vekovima – zavadi pa vladaj.

Polazeći od našeg istorijskog iskustva – raspada SSSR-a, postavlja se pitanje: kako zaštititi formiranje nacionalne samosvesti od spoljnih manipulacija i klizanja u neonacizam?

Odgovor je očigledan – jačati i širiti strukture evroazijske integracije, među kojima su glavne EAES (Evroazijski ekonomski savez) i ODKB. Ali, sama ekonomska integracija i kolektivna vojno-politička bezbednost nisu dovoljne.

Potrebna nam je zajednička ideologija izgradnje zajedničke budućnosti, zasnovana na vekovnom iskustvu stvaralačke saradnje u okviru najveće svetske sile. Ona se može zasnivati na koncepciji socijalno-konzervativne sinteze, o kojoj smo već pisali.

U svakom slučaju, za očuvanje međukonfesionalnog i međunacionalnog mira i saradnje na postsovjetskom prostoru, neophodno je očuvati zajedničko istorijsko pamćenje, jačati tradicije prijateljstva i uzajamne pomoći, široko koristiti veliki i moćni ruski jezik.

 

Preveo: V. Kršljanin

 

Naslovna fotografija: Reuters/Pavel Mikheyev

 

Izvor Telegram/Fakti, 08. januar 2022.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u