N. Samardžić: Niko normalan ne razume ćirilicu

Slušajući izjave Samardžića, lako ćete uvideti da to nije samo bezazleno mišljenje jednog čoveka koji je dobio priliku da se izjašnjava u javnom prostoru, već revizionistička propaganda redovnog profesora

Istoričar Nikola Samardžić odavno je poznat po svojim autošovinističkim izjavama koje se tiču samih stubova srpskog nacionalnog identiteta. Najčešće teme njegovih revizionističkih egzibicija jesu Kosovo i Metohija, tačnije priznanje tzv. Kosova kao nezavisne države, zatim Srpska pravoslavna crkva i njene vladike, a onda i Jasenovac.

Slušajući izjave Samardžića, lako ćete uvideti da to nije samo bezazleno mišljenje jednog čoveka koji je dobio priliku da se izjašnjava u javnom prostoru, već revizionistička propaganda redovnog profesora odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Jedan od onih koji vode hajku protiv Miloša Kovića, što je, ako se u obzir uzmu izjave koje možete videti u priloženom videu, sasvim očekivano s obzirom na to da je Miloš Ković jedan od retkih istoričara sa velikim uticajem na javnost koji se zalaže za borbu protiv revizionista.

„Ja se i ne potpisujem više ćirilicom, jer to niko normalan ne razume! To više ne postoji”, jedna je od izjava profesora BU Nikole Samardžića iz videa u prilogu.

 

Naslovna fotografija: Medija Centar Beograd

 

Izvor Iskra, 25. januar 2022.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u