FILE PHOTO: Ambassadors to the UN vote during a United Nations Security Council meeting on North Korea in New York City, U.S., September 11, 2017. Reuters/Stephanie Keith

Vučić: Zapad planira izbacivanje Rusije iz UN, ugrožena Rezolucija 1244

Naveo je da u narednom periodu zapadne zemlje planiraju izbacivanje Rusije iz UN i da će potom uslediti pritisci na Kinu da odustane od Rezolucije 1244

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je prilikom obraćanja javnosti da će pritisci na Srbiju biti ogromni u narednom periodu, kao i „da ćemo prisustvovati potpunom rušenju međunarodnog poretka“.

„Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa evropskim i svetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Videli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Videli ste da su Albanci uputili zahtev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske. Mogu da predvidim da će neka od sledećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. Već vidim inicijative u određenim zemljama“, rekao je Vučić.

Naveo je da u narednom periodu zapadne zemlje planiraju izbacivanje Rusije iz UN i da će potom uslediti pritisci na Kinu da odustane od Rezolucije 1244.

„Zatim sledi priznanje tzv. Kosova od strane zemalja NATO i EU koje do sada nisu priznale. To je ideja albanskih lobista. Da li je to moguće ili nije, uopšte ne isključujem tu mogućnost. Svašta sam mislio da nije moguće u ova tri-četiri dana, pa se pokazalo da je moguće. Od toga da otkazujete operu Čajkovskog zato što je Rus“, rekao je Vučić.

Međunarodno pravo, kako je rekao, postalo je oksimoron u savremenom svetu.

„Pa niko ga nigde ne poštuje. Uvek su svi licemerni do te mere. Srbija poštuje i još par zemalja. Koga briga za međunarodno pravo, sem nas malih koji spas vidimo u tome. A ove velike, ajde nemojte… Ne mogu da se pravim da sam budala i pričam o tome, u ovakvim uslovima gde se sve ruši, gde samo čekate da li je razarač ušao u Tajvanski moreuz, ili je neki treći ušao na neku drugu teritoriju“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja medija.

Ono što je važno za Srbiju, kako je rekao, je da će čuvati mir u regionu, biti popustljiva i da neće odgovarati na provokacije iz Prištine i drugih delova regiona.

„Verujem da ćemo u najboljem interesu građana proći kroz ovaj težak period. Hvala svim ljudima koji su uz svoju zemlju, samo zajedno možemo proći kroz sve ovo“, poručio je Vučić.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Stephanie Keith

 

Izvor Kosovo onlajn, 02. mart 2022.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u