Фокс њуз: Ухваћени смо у лажи о биолошким лабораторијама у Украјини

„Под заклетвом на јавном саслушању у Сенату, Викторија Нуланд потврдила је да су руске дезинформације, теорија завере, лудило у које је неморално веровати – заправо потпуна истина“, изјавио је Такер Карлсон

Стање повезано с постојањем америчких биолошких лабораторија у Украјини, након што су једну од њих недавно заузеле руске војне снаге на сјеверу те земље, недалеко од границе с Русијом, све више заокупља јавност не само тих трију земаља, о чему свједочи и слиједећа вијест:

Америчке оптужбе против Русије, која је тврдила да постоје биолошке лабораторије у Украјини – показале су се лажнима, изјавио је на америчкој телевизији Фокс њуз новинар Такер Карлсон.

“… Под заклетвом на јавном саслушању одбора (у Сенату), Викторија Нуланд потврдила је да су руске дезинформације, теорија завјере, лудило у које је неморално вјеровати – заправо потпуна истина”, казао је Такер.

Такође је био скептичан и према ставу Пентагона, гдје су оптужбе Русије назвали лажним. И замјеница државног секретара Викторија Нуланд, како је Карлсон примијетио, потврдила је присутност “објеката” у Украјини.

“Нуландова је изјавила да је све што су радили у тим лабораторијима било толико опасно и застрашујуће да, цитирам, ‘побуђује страх’ да ће такозвани истраживачки материјали из тих лабораторија пасти у руке руских снага”, казао је даље новинар Фокс њуза.

Како је примијетио, Украјина је “најсиромашнија земља у Европи” и тешко је замислити да је ово право мјесто за биомедицинска истраживања.

“Можемо претпоставити да то нису фармаколошке лабораторије и да вјероватно не развијају нови лијек против леукемије”, иронично је казао Такер чије ријечи данас преносе и поједини руски државни медији.

Овдје напомињемо како америчка влада оповргава било какве противзаконите активности у споменутој лабораторији у Украјини, и да све ово што се с тим у вези сада догађа назива “руским дезинформацијама”.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб/Fox News

 

Извор geopolitika.news, 10. март 2022.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на YouTube-u