Junajted grupa donirala milion evra Ukrajini

Jedna od vodećih medijskih kompanija u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi pohvalila se da je donirala milion evra Ukrajini, u kojoj traju ratna dejstva

Junajted grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je da donira ukupno milion evra pomoći koja će biti upućena za dve humanitarne organizacije u Ukrajini, saopštila je ta kompanija.

Novac će, kako se dodaje, biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu, za pružanje prve pomoći i hitne medicinske nege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i deci sa invaliditetom.

„Junajted grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje nastavlja da se nanosi Ukrajini i njenim građanima. Saosećamo se sa nevinim žrtvama ovog rata i svima koji su njime pogođeni“, navodi se saopštenju.

„Ništa na ovom svetu nije vrednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija”, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka Junajted grupe.

Donacija Grupe je, ističe se u saopštenju, upućena s ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobegnu od ratnih sukoba i deci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice.

Novac će se koristiti za obezbeđivanje osnovnih životnih potreba, hrane i skloništa za civile, posebno porodice sa decom.

„Donaciju Junajted grupe prate i druge inicijative za podršku žrtvama rata u Ukrajini. Grupa i kompanije koje posluju u okviru nje organizovale su akcije prikupljanja novca i preko potrebnih zaliha, obezbedile su telefonske kartice i mobilne WiFi rutere za izbeglice, kao i besplatne pozive Ukrajini sa fiksnih i mobilnih mreža Junajted grupe kako bi u svakom trenutku izbeglicama i našim korisnicima omogućili kontakte sa članovima porodice i prijateljima“, navedeno je u saopštenju.

U okviru Junajted grupe posluje i Televizija N1.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/United Group

 

Izvor N1, 31. mart 2022.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u