Komšić: Eskobarova izjava o BiH je „veoma čudna”

Eskobar je juče u Zagrebu na Hrvatsko-američkom forumu rekao da se o građanskom konceptu za BiH može razgovarati tek nakon što ona postane članica Evropske unije

Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je čudnom izjavu specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Komšić je istakao da će ga prvom prilikom, kada bude video Eskobara, pitati čemu pregovori i čekanje ako će BiH u Evropsku uniju ući sa ovakvim Ustavom.

Eskobar je juče u Zagrebu na Hrvatsko-američkom forumu rekao da se o građanskom konceptu za BiH može razgovarati tek nakon što ona postane članica Evropske unije, a do tada je okvir Dejtonski sporazum.

„Ova izjava je veoma čudna. Sačekaću ga prvom prilikom sa ovim istim pitanjem. A ono je, ako ćemo ući u EU sa ovakvim ustavnim uređenjem onda ga molim da kod svojih šefova izdejstvuje da nas odmah prime u Evropsku uniju. Ako ćemo ući u EU sa ovakvim ustavnim uređenjem o čemu onda pregovaramo“, rekao je Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.

Komšić je to rekao novinara nakon što je položio cveće ispred Večne vatre povodom Dana Grada Sarajeva.

Komšić je povodom Dana grada rekao da je „Sarajevo tamo gde je uvek bilo“, da je to grad koji „odbija da se preda bilo kakvoj mržnji“ i da ga mrze oni koji, kako je rekao, mrze ljude.

 

Izvor: Tanjug/B92, 6. april 2022.  

 

Foto:  predsjednistvobih.ba

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u