Ćeranić: Hapšenje Dodika bio bi međunarodni skandal, MUP RS ima snage da to spreči

„Informacija o hapšenju deluje kao nesistemska, atipična je. Međutim, ne treba izgubiti iz vida mogućnost da se kroz to spinovanje javnosti plasira i neka informacija koja nije dovoljno proverena”

Eventualno hapšenje srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika od strane Eufora bio bi međunarodni skandal, ocenio je dekan banjalučkog Fakulteta bezbednosnih nauka Predrag Ćeranić.

Ćeranić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske ima dovoljno i snaga i odlučnosti da spreči bilo koga da nešto slično i pokuša.

– Mislim da je reč o spinovanju javnosti – ocenio je Ćeranić u izjavi Srni.

On je dodao i da informacija ne smije da se odbaci, pa i ako je od anonimnog izvora, da joj se mora posvetiti adekvatna pažnja i preduzeti odgovarajuće mere.

– Stoga je povišen stepen obezbeđenja Dodika i članova njegove porodice, kao što je MUP od jutros primenio, za pohvalu i sasvim logičan potez – rekao je Ćeranić.

Međutim, dodao je on, ne treba izgubiti iz vida i drugu mogućnost da neko želi kroz to spinovanje javnosti plasirati i neku informaciju koja nije dovoljno provjerena da bi se postigli određeni politički ciljevi.

Ćeranić je rekao da mu informacija o hapšenju djeluje kao nesistemska, da je atipična.

– Mogli smo videti i da je EUFOR odmah i reagovao. EUFOR je konglomerat vojnika iz različitih zemalja i ko bi sad mogao dati EUFOR-u naredbu da tako postupi? – upitao je Ćeranić.

On je napomenuo i da je Dodik u dužem periodu pokazao da je imun na bilo kakvu prijetnju, ucenu i bilo koji vid pritiska kada je riječ o njegovoj borbi za Republiku Srpsku i interes njenog naroda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbeđenje na najviši nivo.

Mediji su nedavno pisali da Eufor priprema hapšenje Dodika.

 

Naslovna fotografija:

 

Izvor SRNA/Fakti, 13. april 2022.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u