Vučić sa Dodikom: Veze Srbije i RS nikad jače, protiv smo bonskih ovlašćenja

Sastanak je održan nakon što se Kristijan Šmit pozvao na zgloglasna bonska ovlašćenja da bi suspendovao Zakon o imovini koji je usvojila Skupština Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Dogovorena je podrška Republici Srpskoj, i ekonomska, i u svim drugim oblastima, kaže Vučić.

Veze Republike Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu uz fotografiju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

„Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu“, napisao je Vučić.

Kako je navedeno na Instagram nalogu predsednika Srbije, Dodik je Vučiću preneo da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci u vezi sa unutrašnjom političkom situacijom u BiH.

Vučić rekao da Srbija neće, i ne može, da prihvati primenu Bonskih ovlašćenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske. Poručio je i da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sednica bude održana u Banjaluci.

 

Izvor: RTS, 15. april 2022.

 

Foto: Instagram 

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u