Milan Brdar: Srbi i Rusi još uvek ne razumeju ko su im trajni istorijski neprijatelji

U 114. epizodi emisije Dijalog govorio je profesor Milan Brdar. Emisija je snimljena 21. aprila u našem studiju u Beogradu

Da li su koreni nacističke ideologije vidljivi u stavovima zvaničnog Londona danas? Kojoj civilizaciji pripada Srbija, evropsko-zapadnoj ili rusko-pravoslavnoj? Jesu li Srbi i Rusi često naivni kad je u pitanju odnos prema istorijskim neprijateljima? Čemu nas u tom smislu može naučiti nemački mislilac Karl Šmit? Hoće li Zapad izvršiti odmazdu prema Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji? Jesmo li kao narod spremni da trpimo posledice te odmazde? Šta su greške srpskih političara, a šta srpske inteligencije? U čemu je razlika u dugoročnom planiranju između Kineza, zapadnjaka i Rusa? Šta ukazuje da su SAD ipak imperija na zalasku i koliko bi taj zalazak mogao trajati? Zašto je Tito usred rata 1944. godine otišao kod Čerčila u London, pa potom kod pape u Vatikan? Čemu nas može naučiti primer Orbanove Mađarske?

O ovim i drugim pitanjima u 114. epizodi emisije Dijalog govorio je profesor Milan Brdar. Emisija je snimljena 21. aprila u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u