Председник Русије Владимир Путин током новогодишње конференције за медије, Москва, 23. децембар 2021. (Фото: kremlin.ru)

Putin: Znamo imena agenata koji savetuju Kijev, planovi im neće proći

Naveo je da su jutros organi FSB Rusije osujetili delovanje terorističke grupe koja je planirala ubistvo jednog od najpoznatijih ruskih televizijskih novinara Vladimira Solovjova

Visoke diplomate SAD i Evrope pozivaju svoje ukrajinske satelite da čine sve što mogu da pobede Rusiju na bojnom polju, ali – pošto shvataju da je to nemoguće, u prvi plan isturaju drugu zamisao – da unesu raskol u naše društvo, da Rusiju razruše iznutra – rekao je Vladimir Putin učestvujući u zasedanju Kolegijuma Državnog tužilaštva RF u proširenom sastavu.

Pritom je ocenio: „Samo, ni to im ne prolazi. Naše društvo demonstrira zrelost i slogu i podržava Oružane snage i njihove napore usmerene na dostizanje neupitne bezbednosti same Rusije i podršku građanima koji žive u Donbasu».

Prema njegovim rečima, rusko društvo „podržava naše ljude u Donbasu“, a na Zapadu od svojih građana pravE budale, koristeći za to monopol u info-porstoru svojih država i u nekim drugim.

Putin je posebno istakao da se Rusija poslednjih godina suočava sa sankcionim pritiscima sa Zapada koji su bez presedana:

„Odmah nakon što smo krenuli u Specijalnu vojnu operaciju i započeli podršku narodnim republikama Donbasa – pritisci su se još više pojačali“.

Putin je posebno govorio o zadacima koje očekuju tužilaštvo i sve pravosudne organe vezano za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu i Ukrajini.

Naveo je da je tokom te operacije otkrieno mnogo najgrubljih kršenja normi međunarodnog prava koja su  počinile neonacističke jedinice u Ukrajini i strani plaćenici:

„Radi se o ubistvima civila, korišćenju odraslih i dece kao „živog štita“ i drugim zločinima. Detaljnu istragu treba obaviti i povodom otvorenih provokacija protiv naših Oružanih Snaga, uključujući i korišćenje za to resursa stranih medija i društvenih mreža“.

Dodao je da treba „najodlučnije presecati sve zločine na teritoriji Ruske Federacije”.

Naveo je da su jutros organi FSB Rusije osujetili delovanje terorističke grupe koja je planirala ubistvo jednog od najpoznatijih ruskih televizijskih novinara Vladimira Solovjova.

Dodao je: „Naravno da će oni tvrditi da to nema veze s njima, ali su činjenice i dokazi neoborivi… Nama su poimence poznati mentori iz zapadnih specijalnih službi, pre svega, naravno, iz CIA koji rade sa organima bezbednosti Ukrajine. Verovatno im daju takve savete. Eto vam na delu i odnosa prema pravima novinara i prema izveštavanju, a to je generalno odnos prema ljudskim pravima. Oni se brinu jedino o sopstveniim pravima. Neko polazeći od svojih imperijalnih ambicija, neko po starim navikama iz svoje kolonijalne prošlosti. Ali, to u Rusiji neće proći.“

 

Izvor Fakti, 25. april 2022. 

 

Foto: kremlin.ru

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u