Milanović: Uložiću veto na ulazak Finske u NATO

„Na samitu NATO uložiću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou. Kao đavo grešnu dušu progoniću svakog poslanika koji bude bio za”, rekao je Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će na samitu NATO staviti veto na ulazak Finske u Alijansu, dok ne budu rešena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

„Na samitu NATO uložiću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou. Kao đavo grešnu dušu progoniću svakog poslanika koji bude bio za”, rekao je Milanović.

Milanović je na obeležavanju Dana Vukovara nazvao hrvatsku vladu „izdajničkom”, a rekao je i da je pozdrav „Za dom spremni” štetan za Hrvatsku.

„Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gde se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović.

On je ocenio da se u BiH očekuje da se ignoriše činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci, pa da Bošnjaci mogu da preglasaju Hrvate.

„Za ovo smo se pripremali, potopićemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci”, rekao je Milanović. On je rekao da je pozdrav „Za dom spremni” štetan za Hrvatsku.

„Ali onda ću reći i u Borovu da četnički spomenik mora da se zaroni u reku. Ali to izdajnička vlada neće napraviti”, rekao je Milanović govoreći o stanju u Vukovaru, preneo je Tanjug.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg ruskog premijera i aktuelnog potpredsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedeva koji je rekao da će se Ukrajinci osvetiti Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. Naglasio je da nije na strani Rusije, da ne poznaje Medvedeva i dodao da je na strani Hrvatske.

„Pokušavam da za hrvatski narod iskamčim što više. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podupire (hrvatski premijer Andrej) Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije”, rekao je Milanović.

 

Izvor Politika, 3. maj 2022.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Borut Zivulovic

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u